Mezinárodní projekt spojil univerzity ze tří zemí

čtvrtek 20. února 2014 13:21 Autor: Veronika Motúzová

2013-1110 bez-hranicKARVINÁ – Motivovat k dalšímu vzdělávání účastníků, posílit komunikační dovednosti a týmové kompetence při práci v mezinárodních týmech a v neposlední řadě dále rozvinout kulturně-společenské vyžití mladých lidí. To jsou ve stručnosti základní cíle mezinárodního projektu CZ-SK-PL hry bez hranic – sportovně vzdělávací akce, jehož nedílnou součástí je Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné (OPF). Projekt sdružuje univerzity z České republiky, Polska a Slovenska.

Projekt CZ-SK-PL hry bez hranic – sportovně vzdělávací akce

Realizace: 1. 5. 2012 do 30. 4. 2014 (realizace Obchodně podnikatelské fakulty do 31. ledna 2014)

Projekt vznikl za přispění Statutárního města Karviné a jejího programu Cesta k městu a také díky organizaci Mládež v akci. 

Stěžejní realizovanou akcí bylo mezinárodní setkání studentů OPF a kolegů z katovického Uniwersytetu Śląskiego, Wydziału w Cieszynie, a z Ekonomické fakulty Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici v září 2013. „Studentský mezinárodní tým připravil pro středoškoláky sportovně vzdělávací aktivity, které měly spojit současné studenty s budoucími uchazeči a také rozšířit povědomí o vysoké škole a aktivitách města,“ nastínila Ing. Dagmar Labudková z oddělení rozvoje a vnějších vztahů OPF. Posledním výstupem je publikace věnovaná jak organizaci tohoto projektu, tak přiblížení tří zúčastněných univerzit, respektive fakult, na kterých realizátoři projektu studují, a také měst, v nichž tyto fakulty sídlí.

„Na publikaci pracovali studenti zúčastněných vysokých škol, světlo světa publikace spatřila na počátku letošního roku. Chěla bych touto cestou poděkovat hlavně Ing. Martinu Klepkovi a Ing. Veronice Žebrokové, studentům doktorského studia naší fakulty, kteří mají hlavní podíl na úspěšném plnění daného projektu, doplnila D. Labudková.

Pro Statutární město Karviná znamenal projekt cestu k motivaci mladých lidí ve směru k jejich vzdělávání a vedl je k aktivnímu rozhodování o své vlastní budoucnosti. Vzbudil v nich zájem o dění ve městě, ale také rozšířil povědomí o OPF nejenom v městě samotném a v jeho blízkém okolí, ale také v zahraničí.

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015