Monografie se stala definitivní tečkou za projektem

úterý 14. října 2014 9:45 Autor: Martin Kůs

Foto: Martin Kůs

 

OPAVA – Kolektivní monografie s názvem „Regionální determinanty altruistického chování pro filantropii a dobrovolnictví“ v rukou členek projektového týmu pod vedením Ing. Magdaleny Chmelařové, Ph.D., je neklamnou známkou, že roční intenzivní práce je u konce.

Celý projekt, na kterém se pracovalo v období od září 2013 do konce srpna 2014, se jmenoval Pokročilá analýza a modelování družicových observačních dat za účasti mladých vědeckých pracovníků a Determinanty firemní filantropie a orientace na regionálním rozvoji a byl součástí programu Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2013. Jak už název napovídá, projekt byl rozdělen do dvou oblastí: astrofyziky, řešené na Ústavu fyziky (UF) Filozoficko-přírodovědecké fakulty (FPF) týmem vědců pod vedením RNDr. Pavla Bakaly, Ph.D., a oblasti firemní filantropie, kterou řešil právě projektový tým Fakulty veřejných politik (FVP).

Foto: Martin KůsZávěrečná monografie doc. PhDr. Helena Kolibová, CSc., a autorek Ing. Magdaleny Chmelařová, Ph.D., doc. PhDr. Anny Václavíkové, CSc., PhDr. Věry Juříčkové, Ph.D., a Ing. Lucie Kamrádové nesoucí název „Regionální determinanty altruistického chování pro filantropii a dobrovolnictví“, byla pokřtěna 30. září tohoto roku za účasti všech členů řešitelského týmu. Stala se tak nejhmatatelnějším důkazem o odvedené práci, protože v sobě zahrnuje veškeré analýzy, výsledky průzkumů a další materiály, především výstupy, z nichž některé zazněly již na významné mezinárodní vědecké konferenci s názvem Firemní filantropie v Moravskoslezském kraji, která se konala 13. června pod záštitou rektora Slezské univerzity v Opavě prof. PhDr. Rudolfa Žáčka, Dr.

„Na Ústavu veřejné správy a regionální politiky se podařilo realizovat významnou práci, která mapuje firemní filantropii nejenom v obecné rovině, ale také pracuje s vybraným vzorkem firem v Moravskoslezském kraji,“ říká k náplni výzkumu Ing. Magdalena Chmelařová, Ph.D., s tím, že monografie obsahově představuje odborné poznatky a zkušenosti z oblasti udržitelného rozvoje společnosti a kvality života s důrazem na stěžejní témata dobrovolnictví a filantropie v provázanosti na moderní technologie. Věříme, že se tak stane vítaným materiálem jak pro odbornou veřejnost z oblasti sociální práce, ekonomie, veřejné správy, psychologie, sociologie, sociální práce a informatiky, tak pro veškeré zájemce o tuto problematiku.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015