Cyklus seminářů Akademické poradny naučí frekventanty poznat sama sebe a ovládat tak své emoce

čtvrtek 13. února 2014 11:24 Autor: Martin Kůs

Foto: Archiv Akademické poradny

Odstranění osobnostních slabých stránek, sebepoznání a sebeprezentace. To jsou témata šesti seminářů, připravovaných od 25. února Akademickou poradnou Slezské univerzity v Opavě.

„Frekventanti seminářů získají formou sebezkušenostních her náhled na svou osobnost, své jednání v určitých životních situacích, získají určitou sebereflexi,“ popisuje smysl seminářů vedoucí Akademické poradny Mgr. Petr Rypl a pokračuje: „Tomu je podřízena náplň jednotlivých sezení, kdy se bude jednat hlavně o praktický nácvik, tedy aktivní účast a zapojení každého.“

Pokračování cyklu intenzivních workshopů opět povedou zkušení terapeuti a lektoři, například Mgr. René Pastrňák, Ph.D., Mgr. Květa Jordánová nebo odborník na aplikovanou psychologii a problematiku životních aspirací jedince Petr Vlček. Jejich odborné zkušenosti pomohou účastníkům v řadě oblastí. „Máme velmi dobré ohlasy minulých účastníků například na odstranění trémy nebo zvýšení schopnosti uvědomit si vnější i vnitřní podněty ovlivňující efektivní komunikaci a na základě toho jednat racionálněji. Kurzy také pomohly absolventům rozšířit portfolio měkkých dovedností, které jsou nepostradatelné při rozvoji vlastní kariéry a uplatnění na trhu práce,“ popisuje zkušenosti z prvního podzimního cyklu vedoucí poradny.

Kurzy jsou určeny studentům Slezské univerzity, ať už v prezenčním či kombinovaném studiu. Kapacita seminářů je však vzhledem k jejich koncepci počtem účastníků omezena. Je tedy nutno předem se přihlásit na e-mailu poradny Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. . „Absolventům, kteří se zúčastní minimálně pěti seminářů, bude vydán certifikát o absolutoriu. Cyklus je realizován pro účastníky zdarma,“ doplňuje ještě Petr Rypl s tím, že cena obdobného cyklu na trhu je okolo pěti tisíc korun.

Jak už bylo uvedeno výše, první ze seminářů je na programu 25. února od 16 hodin v učebně č. 112 (1. poschodí budovy Olbrichova 25, Opava), tedy v objektu rektorátu Slezské univerzity v Opavě.

Akademická poradna má v plánu připravovat tyto cykly seminářů pravidelně, a to jak v Opavě, tak v Karviné v každém semestru. Kurzy se budou střídat – za několik dní začínající opavský cyklus se uskuteční na podzim v Karviné na půdě Obchodně podnikatelské fakulty.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015