Zářijový opavský seznamovák zavede budoucí prváky do vysokoškolské Opavy

pondělí 18. srpna 2014 8:00 Autor: Martin Kůs

Foto: Martin Kůs

OPAVA - Seznamovák 2014. Takový název dostala od pořadatelů akce, kdy se stávající studenti Slezské univerzity, především jejích opavských součástí, rozhodli přivítat na akademické půdě své nové spolužáky. Konat se bude o víkendu 12. a 13. září.

Celý nápad se začal rodit při vzájemných diskusích v hlavách čtyř studentů Slezské univerzity, vesměs zapojených do aktivit pořádající Asociace studentů a přátel Slezské univerzity v Opavě (ASPSU). První patří Ondřeji Pupíkovi, druhá Heleně Dlouhé, další Andreje Morysové a ta poslední Jakubu Plaskurovi.

Seznamovák by měl být kamarádským seznámení budoucích studentů se Slezskou univerzitou a s jejími budovami, zájmovou činností na univerzitě, městem Opavou a dalšími pro studenty důležitými místy. Hlavně ale půjde o seznámení se s novými lidmi a budoucími spolužáky zábavnou formou,“ říká k akci Helena Dlouhá z ASPSU. Jakub Plaskura, vedoucí osobnost studentského divadelního souboru Dramkrou, dodává, že tomu bude odpovídat i program akce: „Připravujeme pro zájemce organizovaný program jen částečně, nějaké soutěže a poznávací hry, za které mohou získat i drobné odměny. Večer bude zajištěna možnost opékání na ohni či grilování, takže masožravci i vegetariáni by si měli přibalit něco dobrého na gril.“ Jinak by se seznamování a získání informací mělo odehrávat tak nějak bezprostředně. Lidé z ASPSU i Dramkrou budou samozřejmě k dispozici pro jakékoliv dotazy. „My všichni, kdo tam budeme, už máme hektický začátek studia za sebou, o tom hektickém začátku něco víme, a tak dokážeme nejen leccos vysvětlit, ale také poradit, jak nepropadnout na začátku stresu,“ vzkazuje Helena Dlouhá.

Účastníci Seznamováku 2014 by se měli sejít v pátek v 15 hodin na vlakovém nádraží Opava-východ. Poté se v doprovodu svých “služebně starších“ spolužáků vydají na krátkou procházku městem Opavou a uvidí, kde jsou univerzitní budovy, poznají některá důležitá místa a instituce města, ale třeba i to, kam jít za zábavou či na dobré jídlo. Pak se vydají ke Stříbrnému jezeru, neboli "Sádráku", kde mají pořadatelé pro účastníky Seznamováku zajištěné ubytování v Kempu Slunečnice. To je bude stát 300 korun. O jídlo se ale bude muset každý postarat sám, buď si přinést zásoby, nebo využít některé z opavských hospod a restaurací – konec konců i to patří k poznání Opavy. „Přímo v místě ubytování je restaurace a i nějaký ten obchod se po cestě najde,“ připomíná Helena Dlouhá.

Přihlásit se na Seznamovák lze prostřednictvím formuláře. Akce už má také zveřejněnu svoji facebookovou událost

„Rozhodně nechceme, aby si někdo myslel, že naší akcí chceme suplovat AIESEC pořádající tradiční Prvákoviny. Chceme ale nabídnout budoucím studentům, ale klidně i těm stávajícím, určitou alternativu, možnost výběru,“ zdůrazňují pořadatelé s tím, že termín zvolili tak, aby budoucí prváci měli ještě čas na nutnou rehabilitaci i na vstřebání zážitků a informací před vypuknutím zimního semestru.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015