Posluchači Univerzity třetího věku v Karviné se se zimním semestrem loučili dárky

úterý 23. prosince 2014 8:32 Autor: Martin Kůs

Foto: Archiv U3V OPF

KARVINÁ - V rámci zkvalitnění výuky programu Univerzity třetího věku (U3V) Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné (OPF) byla pro posluchače v zimním semestru akademického roku 2014/2015 nově zavedena podmínka úspěšného absolvování příslušného předmětu - zpracování seminární práce na vybrané téma.

Foto: Archiv U3V OPF„Více než stovka posluchačů se zadaného úkolu zhostila s obdivuhodným odhodláním a maximálním nasazením.  Zvláště je třeba ocenit, že poznatky získané studiem a z dostupných zdrojů, kdy vedle internetu využívali odborné publikace či tisk, dokázali obohatit o své vlastní myšlenky, názory, konkrétní příklady,“ říká k studiu dříve narozených karvinská koordinátorka U3V Mgr. Dagmar Sohrová.  Tím se podle koordinátorky plně naplnil záměr, aby se jejich studium co nejvíce propojilo s  dosavadními vědomostmi a zkušenostmi frekventantů do konkrétní podoby ucelených poznatků a názorů na dění kolem sebe.

„Ukázalo se, že senioři vnímají citelně náročnost zorientovat se a obstát v dnešním globalizovaném světě. V rámci společnosti a regionu pak zaznamenávají neustálé změny, kterým je třeba se přizpůsobit, mnohdy i určitá rizika a ohrožení, kterým musejí čelit,“ popisuje Dagmar Sohrová, že věkem starší posluchači univerzity často neřeší jen studium jako takové, ale občas se musí vyrovnávat i s aktuálními trendy současnosti.

Foto: Archiv U3V OPFPosluchači své první seminární práce vypracovali podle svých možností: někteří sedli k počítači nebo psacímu stroji, jiní psali vlastnoručně. Podle zaměření předmětu se jedna studijní skupina potýkala v oblasti ekonomie s grafy a čísly, druhá v oblasti práva se zákony a paragrafy, třetí v oblasti komunikačních dovedností měla za úkol podělit se svou vlastní životní zkušeností.

„Za příkladnou snahu a poctivý přístup ke studiu vedení Obchodně podnikatelské fakulty odměnilo autory nejlepších seminárních prací věcným darem,“ konstatuje závěrem Dagmar Sohrová.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015