V Krnově letos úspěšně absolvovalo třiatřicet posluchačů univerzity třetího věku

pátek 19. června 2015 13:10 Autor: Martin Kůs

Foto: Jiří Pokora

KRNOV, OPAVA – Nejen v Opavě a Karviné, tedy dvou sídelních městech Slezské univerzity, působí jednotlivé součásti této, příští rok věkem čtvrtstoleté vysoké školy. Svá výuková centra mají také v Táboře, Trutnově a v Krnově.

Fotoreportáž Jiřího Pokory z předávání osvědčení najdtete na facebooku Slezské univerzity

Foto: Jiří PokoraPrávě v posledním uvedeném městě se ve čtvrtek 18. června odehrál slavnostní ceremoniál vyřazování absolventů programu Celoživotního vzdělávání Univerzity třetího věku (U3V) Slezské univerzity. Zde podmínky pro úspěšné absolvování přednáškového cyklu v Krnově splnilo třicet tři posluchačů.

„V končícím akademickém roce krnovští studenti navštěvovali dvousemestrální přednáškový cyklus –  v zimním semestru se věnovali tématu Toulky Evropou
a v letním semestru se soustředili na oblast Nápojové kultury,“ uvedla ke studiu v Krnově Michaela Kučerková, DiS., z Centra celoživotního vzdělávání Slezské univerzity v Opavě, které výuku U3V organizuje.

Osvědčení o úspěšném absolutoriu si věkem starší posluchači převzali ve Vzdělávacím centru Slezské Univerzity v Krnově od prorektora pro studijní a sociální záležitosti Slezské univerzity Mgr. Tomáše Gongola. Ph.D. Kromě koordinátorky studia jim poblahopřáli také člen školské komise Rady města Krnova Mgr. Zdeněk Obruča a Mgr. Pavel Skácel, jeden z lektorů přednáškového cyklu Toulky Evropou. Svým “spolužákům“ také zazpíval pěvecký sbor Sluníčko, působící v rámci Základní školy Krnov, Janáčkovo náměstí.

Foto: Jiří Pokora


Slezská univerzita v Opavě realizuje Univerzitu třetího věku od roku 1995.
Je koncipována formou zájmového vzdělávání jako součást programů celoživotního vzdělávání. Programy přednášek, kurzů, seminářů a exkurzí respektují zájem seniorů a vycházejí z možností jednotlivých součástí Slezské univerzity. U3V je určena posluchačům starším 50 let bez rozdílu dosaženého předchozího vzdělání či profese.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015