Seznamovák budoucí prváky pobaví i poučí, navíc se poznají se svými spolužáky

úterý 21. července 2015 8:16 Autor: Martin Kůs

Foto: Archiv ASPSU

OPAVA - Druhý zářijový víkend (11. - 13. září 2015) bude již podruhé patřit setkání budoucích posluchačů prvních ročníků Slezské univerzity v Opavě - Seznamováku. Pod svá organizační křídla si jej vzala Asociace studentů a přátel Slezské univerzity (ASPSU) a na celé akci spolupracují už zkušení a aktivní univerzitní student, kteří se během celého akademického roku podílí na vytváření společenského vysokoškolského života v Opavě.

Akce je určena především těm, kteří letos na podzim poprvé usednou do lavic Slezské univerzity a začnou zde studovat. Seznamovák letos proběhne přímo v areálu Slezské univerzity na Hradecké ulici, kde budou účastníci ubytováni na vysokoškolských kolejích. Jen na kolejích však rozhodně nezůstanou a organizátoři pro budoucí spolužáky chystají toulku Opavou, která jim zejména v prvních týdnech pomůže při orientaci v nové životní zkušenosti, tedy v roli studenta VŠ.

Na co se vlastně všichni prváci, kteří se přihlásí, mohou těšit?

Na celé setkání se můžeme podívat ve třech rovinách: „Studenti budou seznámeni s chodem univerzity, jejím zázemím, dislokací budov ve městě. Současně se dozví o všem podstatném k jejich studiu, kde se co na univerzitě vyřizuje, na co se mají přímo na svém oboru připravit a podobně,“ říká k Seznamováku Andrea Morysová z ASPSU. Druhou rovinou je poznání mimoškolních aktivit, které život na Slezské univerzitě nabízí a samozřejmostí pak poznání města Opavy a jeho možností - kde se dá nejlépe pobavit, kde najíst, kam za sportem či za kulturou.  Za třetí, a dost možná nejdůležitější rovinou je ale poznání svých budoucích spolužáků. Někdo s nimi stráví tři roky, někdo pět. „Kromě praktických informací tak bude pro účastníky připraven také zábavný program her a jiných společných aktivit,“ uvádí Andrea a naznačuje tím, že budoucí studenti se na Seznamováku mohou poznat i při těchto aktivitách.

Veškeré podrobné informace o Seznamováku 2015 naleznete na fb skupině PRVÁCI SLU 2015/2016. Pokud by se na některou z otázek nenašla odpověď, mohou zájemci kontaktovat ASPSU na emailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. .

Seznamovák se v Opavě z iniciativy ASPSU uskuteční podruhé. Do loňského roku byl pravidelně adaptační kurz pořádán studentskou organizací AIESEC v Karviné. Loni ale usoudili studenti působící v Opavě, že by bylo vhodné nabídnout zájemcům o studium na opavských součástech Slezské univerzity určitou alternativu karvinského setkání, aby měli možnost před nástupem na univerzitu poznat nejen zázemí a chod jejich budoucí alma mater, ale také město svých studií a jeho možnosti. Zájem o akci byl až nečekaný, a tak se nejspíše zrodila další z univerzitních studentských tradic.
         

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015