Slezská univerzita, reprezentovaná Ústavem lázeňství, gastronomie a turismu se v těchto dnech stará o účastníky workshopu

neděle 4. října 2015 9:55 Autor: Martin Kůs


banner akceOPAVA - Katedra architektury VŠB-TU Ostrava, Zahradnická fakulta České zemědělské univerzity, Atelier veškerého sochařství Kurta Gebauera, Zahradnická fakulta Mendelovy univerzity a Galerie Jaroslava Frágnera. To jsou odborné vysokoškolské instituce, jejichž posluchači se v těchto dnech sešli v Opavě. Celkem jich je na čtyři desítky a mají společný úkol: vymyslet a navrhnout zlepšení, jak by mělo město Opava vypadat ve své blízké budoucnosti. Právě statutárního města Opava studenty do Bezručova města pozval.

Aby se studentům v Opavě dobře pracovalo, bude se kromě statutárního města Opava o všechny starat i Slezská univerzita. Konkrétně to je Ústav lázeňství, gastronomie a turismu, který zajišťuje stravování účastníků workshopu.

Studenti se rozdělili do pěti pracovních skupin, které se věnují různým problematickým místům města. „Prioritně budou řešit, jak by se mohlo změnit okolí Slezanky a sídliště v Kylešovicích. Sochaři se zase budou zabývat úpravami kruhových objezdů u vjezdů do města,“ uvedl k náplni aktivit náměstek primátora Opavy Dalibor Halátek s tím, že veřejná prezentace výsledků s diskuzí proběhne 4. října od 11:00 do 14:30 hodin v prostorách areálu Magistrátu města Opavy na Krnovské ulici, v tzv. evakuačním centru.

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015