Studenty na Den kariéry přivedl hlavně zájem o možné uplatnění po ukončení studia

čtvrtek 10. dubna 2014 12:34 Autor: Martin Kůs

Foto: Tomáš Kramný

OPAVA – Největší zájem měli posluchači Fakulty veřejných politik, těch přišly téměř tři čtvrtiny. Překvapením ale určitě bylo, že největší zájem měli studenti prvních ročníků bakalářského studia, ti, kteří byli očekáváni nejvíce, tedy studenti posledních ročníků, netvořili ani jednu čtvrtinu. Naopak to, co naprosto splnilo očekávání pořadatelů, byl důvod, proč přišli. Jednoznačně vedl zájem o možné uplatnění po ukončení studia. To je jen několik málo pohledů na statistiku zájmu o první ročník Dne kariéry na Slezské univerzitě (SU), vyplývající z dotazníkového šetření mezi jeho návštěvníky.

Foto: Tomáš KramnýKariérní den pro studenty připravila Akademická poradna Slezské univerzity v Opavě v areálu na Hradecké ulici. „Neoslovili jsme jen současné studenty na bakalářské i magisterské úrovni, ale také absolventy opavských součástí Slezské univerzity z posledních dvou let,“ říká vedoucí akademické poradny Mgr. Petr Rypl.  Přesto je nutné přiznat, že akce nebyla ze strany těch, komu byla především určena, nijak hojně navštívena.

Přitom ze strany zaměstnavatelů byl o Den kariéry na SU zájem.  Nechyběly zde například zástupci společností Siemens, Tieto, KVADOS, ELCOM či provozovatel sítě hotelů v 80 zemích světa Park Inn by Radisson, ale také například zástupci Slezské diakonie nebo pracovních portálů s celorepublikovou i zahraniční působností.

Z pohledu akademické poradny se podařilo navázat spolupráci s některými zaměstnavateli. „Vzájemně se budeme snažit prezentovat pracovní příležitosti ze strany těchto firem našim studentům i nadále, ať už se týkají pracovních úvazků, praxí, stáží či brigád. Chceme touto cestou podporovat uplatnitelnost našich posluchačů i absolventů na trhu práce již během studia a po jeho ukončení,“ říká Petr Rypl s tím, že už byla například předjednána nabídka dalších prezentací studentům konkrétních oborů, o které mají zúčastněné firmy zájem. Jako příklad uvádí zástupce společnosti Siemens a Okin BPO.

Na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné také 16. dubna proběhne prezentace společnosti Grafton Recruitment v Opavě a 17. dubna prezentace České spořitelny.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015