Tanzanie - léto 2015: o africké misi bude informovat blog

úterý 14. července 2015 13:58 Autor: Martin Kůs

Foto: Martin Kůs

TANZANIE, OPAVA, KARVINÁ – Už několikrát v nedávné minulosti jsme vás informovali o aktivitách a akcích, které v rámci své činnosti připravuje občanské sdružení BezMámy. To buduje v daleké africké Tanzanii, přesněji ve vesnici Mahangu, centrum pro sirotky. Zkrátka dům, kde budou děti bez rodičů žít, chodit do školy a učit se nejen znalostem, ale také tomu, jak žít a uživit se.

Logo sdruženíNení žádným tajemstvím, že aktivity BezMámy už také kráčí ruku v ruce v těsném kontaktu se Slezskou univerzitou (např. článek na inoviny.slu.cz). A to nejen tím, že předsedou sdružení je současný prorektor pro studijní a sociální záležitosti doktor Tomáš Gongol, ale také tím, že se na těchto krocích podílejí jako dobrovolníci studenti či absolventi především Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné.

Po letošní únorové návštěvě Chrise, muže, který v Mahangu žije a přímo zde zastupuje občanské sdružení, a který na půdě OPF a v Karviné o aktivitách BezMámy hovořil a besedoval s hosty (viz galerie na facebooku Slezské univerzity), se před několika málo dny se na svoji letošní “africkou misi“ vydal Tomáš Gongol a s ním i další dobrovolníci. Někteří budou v Tanzanii stavět a budovat, jiní se vrhnou na výuku tamních dětí. Zkrátka, prázdniny v České republice jsou přece od toho, aby se v Africe pilně pracovalo…

 

Těm, kdo mají chuť sledovat dění v Tanzanii, je určen blog, ve kterém přímo z Mahanga bude Tomáš Gongol informovat slovem i obrazem o tom, co se děje a jak se vše daří.

Vizualizace projektu

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015