Studenti AVT natočili videoklip Ptakustikovi

pondělí 2. listopadu 2015 6:05 Autor: Martin Kůs

Foto: archiv AVT

OPAVA - Po úspěšných videích pro Jana Budaře a kapelu Insania se štáb studentů audiovizuální tvorby rozhodl natočit další hudební klip – tentokrát pro sólový projekt Toma Ptáka, nazvaný Ptakustik.

„Kdo by nechtěl natočit klip zásadnímu členovi legendárních Punkhart? Pták už předtím spolupracoval se spolužákem Tomášem Hennelem a s mým parťákem Matesem Jankovským, přes kterého se celá akce domluvila. S nadsázkou by se dalo říct, že Pták je spokojený klient studentů a absolventů AVT,“ vysvětluje scenárista a režisér klipu Jiří Vávra.

Video se natáčelo na píseň Ze sluhy málem králem. „Je to moc hezky napsaný song. Vizuálně spíš mikropříběh komplikované lásky s jasnou pointou, textově jde o mnohem hlubší prožitek,“ vysvětluje Jiří Vávra, „S Matesem Jankovským jsme se dohodli, že chceme pokračovat ve stylu, který vzešel ze spolupráce s Insanií. Tedy v maximálně interesantní stylizaci, náladě a dojmu přes vizuál. Tomu jsme přizpůsobili své pojetí příběhu.“

Na tvorbě klipu se podíleli i další studenti AVT – Monika Kozlová a Nikol Schebestiková. A taky absolvent oboru AVT a novopečený pedagog Jaroslav Zajíček. „Videoklip je speciální disciplína, baví mě u ní vymýšlení stylizace, nastavení vlastního rukopisu, i když třeba nemusí být pro každého,“ dodává Jiří Vávra. „Je to úplný opak toho, co výrazně prosazuji u ostatní tvorby – tady pracujeme pouze s náznakem příběhu, který se odehrává jen pocitově někde na pozadí. Třeba u naší hrané kriminálky Vymazán, kterou teď se spolužáky dokončujeme, by to vůbec nefungovalo,“ uzavírá student magisterského studia AVT.

 

Nový klip si můžete pustit třeba zde.

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015