Úspěšná účast studentů OPF Karviná na Akademii PR 2016

pátek 18. března 2016 5:05 Autor: Martin Kůs

Foto: archiv OPF

Autoři: Ing. Kateřina Matušínská, Ph.D., Barbora Čokavcová, Marek Hájek a Ľubomír Karaska - účastníci kurzu Akademie APRA 2016

PRAHA, KARVINÁ - V rámci předmětu Marketingová komunikace byla studentům předána informace o možnosti přihlášení se do bezplatného vzdělávacího programu, který organizuje Asociace Public Relations Agentur (APRA) ve spolupráci s Fakultou mezinárodních vztahů VŠE Praha. Program je určen pro studenty všech vysokých a vyšších odborných škol, kteří mají zájem aktivně se zapojit do práce v oblasti PR služeb. Získat lze znalosti z oblasti Media Relations, korporátní komunikaci, Brand PR, krizové komunikaci, sociálních sítích, sponzoringu, Public Affairs apod.

Prioritním cílem je pomoci nastartovat zajímavou profesní dráhu novým konzultantům, přičemž frekventantům se nabízí „nahlédnout pod pokličku“ tohoto atraktivního oboru nejen formou teorie, ale i praktickým zapojením se do činnosti předních PR agentur (souvislá praxe formou stáže). Za 15. ročníků Akademie PR prošlo kurzem mnoho úspěšných absolventů. Řada z nich nalezla uplatnění v předních PR agenturách či komunikačních a PR odděleních mnoha firem.

Podmínkou přijetí do Akademie PR je zaslání strukturovaného životopisu, motivačního dopisu a vypracování stručného návrhu PR kampaně na zadané téma. Z důvodu velkého zájmu a o omezené kapacity kurzu je počet účastníků kurzu limitován. Účastníci jsou vybírání komisí APRA na základě posouzení zaslaných podkladů, proto s potěšením lze konstatovat, že právě tři studenti Obchodně podnikatelské fakulty Karviná byli úspěšní a měli možnost získat velmi cennou zkušenost nabízenou tímto programem. Jednalo se o studenty 3. ročníku studijního oboru Marketing a management Barboru Čokavcovou, Marka Hájka a Ľubomíra Karaska.

Po úspěšném absolvování teoretické části, která proběhla 1. února - 5. února 2016 v Praze, budou mít možnost tito studenti získávat zkušenosti a poznávat odborníky ze světa PR během 14-tidenní stáže ve vybrané PR agentuře v jarních a letních měsících tohoto roku. Zároveň absolventi získají certifikát Akademie PR.

Barbora Čokavcová: Absolvovala jsem skvělý naučný týdenní kurz v Praze, ve kterém jsem se osobně mohla setkat s významnými odborníky oboru Public Relations. Experti, kteří byli z velkých PR agentur, nám přednášeli o svých zkušenostech, dosažených úspěchů a novinkách z oboru. Načerpala jsem spoustu nových informací od významných lidí. Účastníci byli rozděleni do týmů, ve kterých jsme společně zpracovávali PR kampaň na vybrané téma. Projekty byly prezentovány poslední den kurzu před všemi zúčastněnými a porotou složenou z APRY. Během kurzu jsme museli napsat tiskovou zprávu, taktéž na určené téma. Posledním bodem pro úspěšné absolvování byl písemný test z obsahu přednášek, který ovšem nebyl náročný. Po splnění teoretické části jsem získala možnost praxe v jedné z největších agentur PR. Po úspěšném absolvování této praxe budeme oceněni certifikátem PR. Jsem velmi ráda, že jsem tuto šanci využila a ostatním bych jen doporučila.

Ľubomír Karaska: Keď som sa dozvedel o konaní PR kurzu, tak som spočiatku váhal, či sa zapojiť alebo nie. Aj keď som toho o PR veľa nevedel, povedal som si, že naozaj nemám čo stratiť a tak som do toho išiel. Z troch tém, ktoré boli na výber som si vybral tému „Náborová kampaň spoločnosti KPMG“, kde išlo v podstate o to vytvoriť PR kampaň pre študentov, ktorý končia VŠE a zvýšiť záujem o prácu v spoločnosti KPMG. Vôbec som netušil ako môže taká PR kampaň vyzerať, kde mám začať, ako to štylizovať, čím zaujať, atď. Ale nakoniec to veľmi dobre dopadlo pretože nie len ja, ale aj Marek a Bára sme boli vybraný na týždenný PR kurz v Prahe na VŠE spolu ďalšími asi 40 študentmi vysokých škôl v ČR. Musím povedať, že program bol naozaj nabitý a každý deň som chodil domov unavený pretože to neboli len prednášky na aké sme zvyknutý v škole, ale aj práce na projektoch v skupinách, práce počas prednášok, písanie tlačových správ a mnoho iného.Koniec koncov to bolo presne to čo som od toho očakával a to pracovať v tíme, vypočuť si odborníkov z PR odboru a tak sa naučiť niečo nové. Naozaj som veľmi rád za takú skúsenosť pretože mi to dalo úplne iný pohľad na PR ako také. Pre študentov ktorí váhajú pri zapojení sa do podobnej aktivity môžem odkázať aby to aspoň vyskúšali, však každá skúsenosť je na niečo dobrá.

Marek Hájek: Musím říct, že určitě nelituju volného času, který jsem PR kurzu věnoval. Byl to týden, během kterého jsem se dozvěděl spoustu nových informací, a to buď z přednášek od odborníků či třeba od členů týmu při plnění společného úkolu. Věřím, že se mi tyto informace budou v budoucnosti hodit. Pravda je, že jsem z počátku nejdříve váhal, zda se do kurzu přihlásit, ale teď určitě nelituju. A musím tento kurz doporučit všem, které alespoň trochu zajímá PR a chtějí se dozvědět nové a užitečné informace.

Akademie PR je pořádána každoročně, termín uzávěrky přihlášek je zpravidla do poloviny měsíce prosince. Proto všichni ostatní potenciální uchazeči neváhejte a zkuste využít tuto příležitost. Více informaci, v případě zájmu, se můžete dozvědět na webových stránkách Asociace Public Relations Agentur (www.apra.cz).  

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015