Dejte čočku Ukrajině - podpořte univerzitní potravinovou sbírku

2016 04 ukrajina sbirka

OPAVA – Podpořme společnou snahu dětí a žáků z Vávrovic, opavské Hlásky, mezinárodní humanitární organizace ADRA a Slezské univerzity, kteří připravili sbírku balených luštěnin a těstovin na pomoc rodinám s dětmi ze zakarpatské Ukrajiny.

2016 04 cocka ukrajineOrganizace ADRA pomáhá hladovějícím v západoukrajinskému Mukačevu dlouhodobě. Loňské předání sbírky zachytila ve své reportáži Česká televize.

Jak se do akce zapojit? Potravinová sbírka se bude konat od 11. do 15. dubna vždy od 9 do 17 hodin v budově Slezanky na Horním náměstí. Převzetí balených luštěnin a těstovin, které jsou na západní Ukrajině také oblíbeným pokrmem, zde budou zajišťovat dobrovolníci z řad studentů Ústavu pedagogických a psychologických věd Fakulty veřejných politik. Zájemci mohou potraviny předat také přímo při oslavě Dne Země na stanovišti organizace ADRA Havířov.

Ochotu pomoci ovšem projevily všechny součásti Slezské univerzity, a protože nám na výsledku sbírky velmi záleží, rozhodli jsme se nabídnout studentům, pedagogům i našim zaměstnancům ještě jeden způsob, jak se zapojit. Od pondělí do pátku najdete v budovách všech součástí Slezské univerzity krabice, do kterých můžete vkládat své příspěvky do potravinové sbírky. To, co věnujete, pak předáme k výtěžku stejné sbírky ve městě.

Kam můžete potraviny nosit:
Opava – Sběrné místo v budově Slezanky, Horní náměstí
Opava - Bezručovo náměstí 13 – vedle vrátnice
Opava - Bezručovo náměstí 14 – naproti stud. oddělení
Opava - Hradecká 17 – naproti učebny H2
Opava - Masarykova třída 37 – vedle vrátnice
Opava - Na Rybníčku 1 – vedle vrátnice
Karviná – Univerzitní náměstí 1934/3 - vstupní vestibul

Touto cestou, tedy rozšířením sběrných míst do budov univerzity, vám chceme usnadnit situaci a ulehčit přispění na dobrou věc. Neváhejte tedy, vezměte doma (nebo třeba i kupte) originální balení vhodné potraviny, která má před sebou ještě rozumnou dobu trvanlivosti, a přineste ji s sebou do školy, nebo se zastavte povzbudit naše dobrovolníky na Horním náměstí.

Sbírka se koná při příležitosti oslavy Dne Země, která se uskuteční v Opavě již po šesté, a to v neděli 17. dubna od 14 do 18 hodin v Janáčkových sadech a na náměstí Osvoboditelů. Každý Den Země je u nás v Opavě svázán s určitým tématem. Jelikož byl letošní rok Valným shromážděním OSN vyhlášen Mezinárodním rokem luštěnin, přišly děti ze ZŠ a MŠ Opava-Vávrovice se zajímavým nápadem – uspořádat potravinovou sbírkou luštěnin pro potřebné.

Více informací naleznete v měsíčníku Hláska, na www.opava-city.cz nebo v Městském informačním centru Opava. O podpoře ukrajinskému Mukačevu se dočtete na webové prezentaci ADRA.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015