Centrum podpory inovací VŠB – TUO spustilo třetí ročník akceleračního programu Green Light. Zapojila se také Slezská univerzita

čtvrtek 8. října 2015 11:31 Autor: Martin Kůs

2015 10 GL 2

OSTRAVA, OPAVA - V pondělí 21. září spustilo Centrum podpory inovací další ročník programu Green Light, jehož cílem je motivovat a podpořit zejména vysokoškolské studenty k realizaci vlastních podnikatelských záměrů.

 „Program se tak snaží reagovat na skutečnost, že Moravskoslezský kraj patří mezi regiony s nejnižší mírou podnikatelských aktivit“, dodává Martin Duda, ředitel Centra podpory inovací VŠB–TUO. Přihlášky do programu je možné zasílat prostřednictvím e-přihlášky na webových stránkách, a to do 30. října 2015. Veškeré informace o programu, mentorech a podpořených projektech se dozvíte na stránkách greenlight.vsb.cz.

Program Green Light tvoří především tříměsíční Startup akcelerátor, v rámci kterého účastníci podstupují intenzivní přípravu formou praktických workshopů a individuálních konzultací. Mezi mentory se i letos objeví řada významných odborníků, aby poskytli mladým týmům cenné rady a zkušenosti.  Na závěr programu se vybrané projekty utkají o přízeň porotců, investorů a publika v oblíbené Startup Show.

I v tomto roce program podpořila řada významných společností či vývojářských firem, jako Deloitte, Software Solutions, Rainfellows, Software Development Europe a mnoho dalších. Nově se do programu kromě ostravských vysokých škol zapojila i Slezská univerzita v Opavě.

2015 10 GL 3

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015