Foto: Marek Cetkovský

OPAVA - 276 nových bakalářů, 41 magistrů a 34 červených diplomů, to je celkové skóre letošních promocí na Fakultě veřejných politik, které v minulém týdnu započaly slavnostním předáváním diplomů v Trutnově a v Táboře a skončily právě dnes v Opavě.

Absolventi bakalářského a navazujícího magisterského studia na Fakultě veřejných politik přišli složit slavnostní slib do Kulturního domu Na rybníčku, kde se s nimi rozloučil rektor univerzity doc. Ing. Pavel Tuleja, Ph.D., děkan fakulty doc. PhDr. Dušan Janák, Ph.D., oba proděkani a vedoucí ústavů. V pátek děkana zastoupil prof. PhDr. Rudolf Žáček, Dr., proděkan pro vědu a zahraniční styky, který jej na podzim ve vedení fakulty vystřídá.

Foto: Marek CetkovskýVe svém projevu děkan fakulty docent Dušan Janák připomněl, že promoce jsou významným dnem nejen pro absolventy, ale také pro fakultu a univerzitu, protože kvalita obojího jsou spojité nádoby. Novým bakalářům popřál hodně úspěchů v osobním i pracovním životě a vyslovil přesvědčení, že každý impuls, každá dobrá přednáška, kterou ve škole vyslechli, byla příspěvkem k jejich lepšímu profesnímu uplatnění. Na tyto myšlenky v pátek navázal proděkan fakulty profesor Rudolf Žáček, který úspěšným absolventům oboru všeobecná sestra mimo jiné popřál, aby se dočkali uznání těch, o které budou pečovat. Na závěr všechny přítomné ujistil, že jejich alma mater bude vždy připravena jim podat pomocnou ruku.

Foto: Marek CetkovskýPosledním krokem bylo složení slavnostního slibu a potom již nic nebránilo absolventům, aby si z rukou proděkanky převzali vysněný diplom a zároveň uzavřeli kolečko letních promocí na celé Slezské univerzitě. „Letošní rok jsme zaznamenali abnormální počet červených diplomů. V tomto směru musím vyzdvihnout především absolventy oboru Všeobecná sestra v kombinované formě, kteří posbírali dokonce dvanáct vyznamenání,“ ocenila výborné výsledky vedoucí studijního oddělení Bc. Klára Kostřibová.