Italistky pozvaly kapacity z Říma a Turína, aby přednášely našim studentům i veřejnosti

pondělí 26. září 2016 8:15 Autor: Zuzana Urbánková

2016 09 italistika 3OPAVA - Italský lingvista mezinárodního renomé profesor Raffaele Simone a uznávaná odbornice na italskou literaturu profesorka Erminia Ardissino budou v následujících dnech přednášet v prostorách oddělení italistiky Ústavu cizích jazyků Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě na Masarykově třídě 37. Přijedou k nám na pozvání vedoucí oddělení italistiky doc. PhDr. Evy Klímové, Ph.D. Zatímco Erminia Ardissino přijede ze své mateřské univerzity v Turíně, emeritní profesor obecné lingvistiky Raffaele Simone  přicestuje z univerzity Roma Tre.

Italská literární vědkyně bude mít dva bloky přednášek, oba v pátek 30. září 2016. První z nich nazvaná „Od četby k psaní“ začíná v 10.35 hodin v učebně M10 a je určena studentům prvních ročníků. Druhá přednáška pro studenty 2. a 3. ročníků věnující se tematice vypravěče v literatuře je naplánována v 13.05 hodin v učebně M7.

2016 09 italistika 2„Paní profesorka bude u nás v Opavě poprvé, ale my s ní spolupracujeme dlouhodobě. Skvěle se stará o naše studenty, kteří do Turína jezdí v rámci Erasmu,“ uvedly italistky Mgr. Táňa Pavlíková Alešová, Ph.D. a Mgr. Jaroslava Malá, které se o oba zahraniční hosty budou starat a mj. je provedou Opavou.

Profesor Raffaele Simone přicestuje do Opavy z Prahy, kde 10. října přednáší na Karlově univerzitě. Jeho přednáška věnující se rozdílům mezi italským pravopisem a výslovností se u nás koná v pátek 14. října 2016 od 10.30 do 12.00 hodin v učebně M10.  

„Pan profesor je autorem řady publikací a knih, nejznámější je jeho dílo Základy lingvistiky,“ podotkla docentka Eva Klímová.

Na všechny přednášky je zvána také veřejnost znalá italštiny.

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015