Zahájení výuky U3V v Karviné se zúčastnila i 85 letá Božena Augustovičová

středa 4. října 2017 12:06

2017 10 OPF U3V zahajeni 2

KARVINÁ - Dne 26. září 2017 zasedli do lavic Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné dříve narození posluchači Univerzity třetího věku. Výuka byla zahájena cyklem přednášek Kulturní cestovní ruch, který si pro seniory připravil Ing. Patrik Kajzar, Ph.D., člen Katedry cestovního ruchu a volnočasových aktivit.

2017 10 OPF U3V zahajeni 1Posluchače přivítala Mgr. Dagmar Sohrová, koordinátorka celoživotního vzdělávání SU OPF v Karviné. Seznámila posluchače s chystanými změnami a novinkami v akademickém roce 2017/2018. Mimo jiné to bude nabídka zcela nových vzdělávacích témat, které dosud nebyly realizovány, např. přednášky zaměřené na biologii a fyziologii člověka nebo na poezii. Dále koordinátorka vyzvala posluchače k aktivní účasti při organizaci a propagaci výuky, a to formou příspěvků (referátů) na chystanou odbornou exkurzi nebo článků do regionálních zpravodajů. Posluchačům rovněž budou nad rámec plánovaných přednášek a vzdělávacích kurzů nabízeny další zajímavé programy a akce, např. Základy počítačové grafiky a úprava fotografií a kreseb na PC, ICT v cestovním ruchu či přednáška o Arménii a Gruzii, která se bude konat již 5. října 2017. Plánována je rovněž beseda se zástupci Policie ČR.

Jednou ze skalních posluchaček U3V je paní Božena Augustovičová, která v těchto dnech oslavuje významné životní jubileum 85 let. Mgr. Sohrová paní Augustovičové popřála jménem všech pevné zdraví,  stálý elán a chuť do studia i aktivního života jako takového.

„Již loni jsem si říkala, že se studiem skončím, že už jsem příliš stará,“ uvedla dojatá posluchačka. „Ale pořád mi to myslí a ráda se dovím ještě něco nového, tak jsem se rozhodla toho využít a budu letos pokračovat,“ dodala.

Mgr. Sohrová při této příležitosti zdůraznila, že paní Augustovičová si své studijní povinnosti plní nejen vzornou účastí ve výuce (100%), ale rovněž její seminární práce napsaná na historickém psacím stroji získala v minulosti ocenění za nejlepší závěrečnou práci.

2017 10 OPF U3V zahajeni 4V podvečerních hodinách byly zahájeny vzdělávací jazykové kurzy. Ty se setkávají se stále větším zájmem posluchačů, kteří chtějí jazykovou vybavenost využít např. na zahraniční dovolené či v kontaktu se svými vnoučaty žijícími v zahraničí. Studijní skupiny “jazykářů“  jsou menší a vládne v nich uvolněná a dobrá nálada.
"Zásluhu na tom mají lektoři PhDr. Hanne-Lore Bobáková, Ph.D.,PhDr. Janusz Karpeta a Mgr. Martina Chylková z Katedry cestovního ruchu a volnočasových aktivit. Ti se snaží laskavým přístupem posluchače především  zbavit ostychu z mluveného projevu.

Na závěr nezbývá než popřát všem účastníkům Univerzity třetího věku v Karviné, řečeno sloganem Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné “pohodové studium v pohodovém městě“.

2017 10 OPF U3V nova

 

2017 10 OPF U3V zahajeni 3

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015