2017 12 UI TIPA ceny 1

Autor: Mgr. Kamil Matula

Opava – Na sklonku minulého roku, v pátek 8. prosince, proběhlo ve Světě Techniky Ostrava předávání ocenění účastníkům a výhercům soutěže s TIPOU za tajemstvím elektronu. Jedním ze stálých partnerů je také Ústav informatiky při Filozoficko-přírodovědecké fakultě, Slezské univerzitě v Opavě.

Fotoreportáž z předávání cen         Videoreportáž


V soutěži s TIPOU za tajemstvím elektronu soupeří žáci základních a středních škol v tom, kdo vytvoří nejzajímavější, nejpraktičtější a nejlépe zpracovaný elektrotechnický výrobek. Může se jednat o jednotlivce nebo až čtyřčlenný tým řešitelů. Nejinak tomu bylo v roce 2017, kdy od 30. října mohli soutěžící přihlašovat své výtvory, které byly následně hodnoceny jednak návštěvníky nákupních center, kde byly výrobky vystaveny, ale také odbornou porotou.
V rámci partnerství soutěže je jedním z členů odborné komise také zástupce Ústavu informatiky, Doc. Ing. Petr Čermák, Ph.D. Účastnili jsme se i vernisáže, která proběhla v Obchodním centru Breda&Weinstein v Opavě 15. listopadu. Zde jsem měli možnost předvést vybavení našich robotických laboratoří.

2017 12 UI TIPA ceny 2Nechyběli jsme ani na samotném ukončení soutěže a vyhlášení vítězů. Tato slavnostní událost proběhla 8. prosince v prostorách Velkého světa techniky Ostrava. Všichni účastnici si odnesli věcné ceny, tři nejlepší také poháry, a poukaz na speciální exkurzi do laboratoří robotiky, které se soutěžící budou moci zúčastnit 26. ledna od 10 hodin.

Věříme, že také příští rok budeme společně s TIPOU hledat nejpovedenější elektronické vychytávky žáků minimálně moravských základních a středních škol. Také děkujeme společnosti TIPA za možnost být partnerem soutěže, účastnit se výběru a rozhodování o těch nejlepších výrobků, což není vždy jednoduché, a také se prezentovat na nejrůznějších akcích, které jsou se soutěží neodmyslitelně spojeny.

Jen k připomenutí letošního ročníku soutěže si můžete prohlédnout také fotodokumentaci k vernisáži z OC Breda&Weinstein v Opavě.