2018 04 AVZ Krystof foto 1

OPAVA – Studenti oboru Audiovizuální tvorba, přednášeném na Slezské univerzitě v Opavě, ani v době příprav festivalu Opavský páv nezahálejí. Na sobotu 21. dubna připravili předpremiéru své filmové novinky, nazvané Když přijde Kryštof.

Když přijde Kryštof je absolventský snímek čtveřice studentů zmíněného oboru, o němž sami tvůrci tvrdí, že je to černobílá němá groteska. Natočili ji s herci Slezského divadla v Opavě.

2018 04 AVZ Krystof foto 2Když přijde Kryštof… něco se určitě stane.

Groteska, ve které anděl Kryštof (Peter Trník) dostává jeden z nejvznešenějších úkolů, který vůbec může anděl dostat od svého manažera (Michal Stalmach). Má spojit dva mladé životy (Tereza Bartošová a Jiří Krupica) v nekonečnou lásku. Ale po příchodu do světa lidí se Kryštof uchyluje k nejhoršímu: k posměškům, schválnostem a ignoraci příkazů od manažera. Co se s dvojicí nakonec stane? A přiměje někdo nebo něco Kryštofa ke změně jeho postoje k obyčejným lidským tvorům?

V sobotu 21. dubna se můžeme těšit na předpremiéru filmu, která je plánována na 18 hodinu v kinosále univerzitní budovy v Hauerově ulici č. 4. Protože se bude jednat o neoficiální promítání, projekce bude spojena s možností nezávazné diskuze s tvůrci. Zváni jsou všichni milovníci filmových grotesek.

Oficiální premiéra je pak na programu v rámci zahájení mezinárodního filmového festivalu Opavský páv, a to 8. května 2018 od 18 hodin na stejném místě. Přítomni opět budou tvůrci filmu a dá se tedy předpokládat, že i tentokrát bude prostor na diskusi a slova pochvaly.

Krytof premira