2018 04 FPF umel skola

OPAVA - Studenti třetího ročníku Střední školy průmyslové a umělecké v Opavě zaplnili v úterý 24. dubna 2018 v budově své školy jednu z učeben, aby byli přítomni prezentaci Filozoficko-přírodovědecké fakulty (FPF) Slezské univerzity v Opavě.

Fotografiemi i slovem posluchače provedli studentka Ústavu fyziky Vendula Doubravská a doktorand Institutu tvůrčí fotografie Ondřej Durczak. Soustředili se na představení celé fakulty, blíže pak na studijní programy a studijní obory, které jsou středoškolským studentům této umělecké školy blízké: tvůrčí fotografie, multimediální techniky a audiovizuální tvorba. O tom, že účastníky zaujali, svědčily v závěru jejich dotazy.

Akci připravilo Centrum multimediální tvorby FPF na základě navázané spolupráce s touto střední školou, která v naší Galerii Breda uspořádá od 5. června 2018 výstavu studentských maturitních prací. V prvním podlaží (poblíž pobočky České pošty) ve Společenském a obchodním centru Breda & Weinstein v Opavě si ji pak společně s fotografiemi ze života naší fakulty můžete prohlédnout do konce června.