OPAVA - Od středy 5. září 2018 zve Univerzitní knihovna Slezské univerzity v Opavě na novou výstavu. Tentokrát se ve foayeru mohou návštěvníci seznámit se životem a osudy herečky Romy Schneider.
Výstava je opět připravena ve spolupráci s Rakouským kulturnín fórem v Praze, které je již dlouhodobým partnerem zdejší univerzitní Rakouské knihovny. Expozice bude zpřístupněna do 27. září 2018 a to v otvírací době knihovny (Po - Čt 9 - 16 hodin, Pá 9 - 15 hodin). Univerzitní knihovnu zájemci najdou v Opavě na Bezručově náměstí č. 14, vstup je z ulice Mírová.  

Romy Schneider (*1938, Vídeň - ƚ1982, Paříž) se díky hlavní roli v trilogii o Sissi režiséra Ernsta Marischky v 50. letech dostala do mezinárodního povědomí. Později si získala jméno jako představitelka náročných filmových a divadelních rolí. V Hollywoodu a především ve Francii se po boku známých režisérů a herců stala skutečnou hvězdou. Protipólem jejích velkých pracovních úspěchů byly soukromé tragédie, které přispěly k její předčasné smrti ve věku pouhých 43 let.

vystava schneider 1