Pěvecký sbor zve do muzea na adventní koncert Parlando cantabile − Od řeči ke zpěvu

středa 6. prosince 2017 7:32 Autor: Martin Kůs

OPAVA - V sobotu 16. prosince 2017 zve Komorní pěvecký sbor Slezské univerzity v Opavě do Historické výstavní budovy Slezského zemského muzea (Komenského 10, Opava), kde od 17 hodin připravil koncertní vystoupení Parlando cantabile, tedy Od řeči ke zpěvu.

Přijměte pozvání sbormistrů Mgr. Vladimíry Vašinkové a Josefa Kostřibyna i všech členů tělesa na tradiční adventní koncert v jedné z nejzajímavějších budov města. V programu Parlando cantabile − Od řeči ke zpěvu představí duchovní i světské skladby českých a zahraničních autorů, známé vánoční písně, osobité hlasy našich sólistů či moderně koncipované písně v aranžmá nebo autorství Josefa Kostřiby, kultivovaný klávesový doprovod a propojení s poetikou mluveného slova.
Vstup je zdarma.

Opavský akademický sbor již téměř tři desetiletí naplňuje poslání, jež mu vetkli do vínku zakladatelé PhDr. Artur Sommer a MgA. et MgA. Petr Škarohlíd. Sbor dnes tvoří nedílnou součást akademického života Slezské univerzity, kterou s úspěchem reprezentuje na řadě velkých festivalů a soutěží v zahraničí, odkud vždy přiváží vysoká ocenění.


2017 12 16 Sbor muzeum

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015