2017 09 Vondrk beseda

OPAVA - Hejtman Moravskoslezského kraje prof. Ivo Vondrák navštíví opavské KUPE, kde si s ním o kraji a životě v něm bude povídat pedagog Slezské univerzity v Opavě doc. Jiří Siostrzonek.

Diskusní pořad s cyklu „Na vodárně s…“ se uskuteční v pondělí 18. září od 18 hodin v kulturně-uměleckém prostoru KUPE (ul. Janská 7, tzv. vodárenská věž, Opava).

„Naslouchat druhým je pro mě důležité“ tvrdí Ivo Vondrák na svých webových stránkách. Přijďte se o tom přesvědčit a zeptat se na to, co vás trápí či zajímá. Třeba na otázku dalšího rozvoje vysokého školství v kraji, na kterou vám bývalý rektor Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava jistě odpoví velmi fundovaně. Hovořit se ale samozřejmě bude o běžném životě v kraji, plánech, které s ním vedení v Ostravě má i o všem, co zajímá právě vás.

Ivo Vondrák (* 15. dubna 1959 Ostrava) je český profesor a inženýr, od roku 2016 zastupitel a hejtman Moravskoslezského kraje, v letech 2010 až 2016 rektor Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava.
V letech 1978 až 1983 vystudoval obor strojírenství na Vysoké škole báňské v Ostravě (získal titul Ing.), věnoval se softwarovému inženýrství a má v tomto oboru též bohaté publikační činnosti. Vzdělání si pak rozšířil v letech 1985 až 1988 studiem postgraduálního oboru modelování a simulace ve strojírenství na Vysoké škole dopravy a spojů v Žilině (získal titul CSc.). Profesorem pro obor inženýrská informatika byl jmenován v roce 1998.
Na VŠB-TUO byl v roce 1990 zakladatelem a do roku 2002 vedoucím katedry informatiky a poté v letech 2003 až 2010 děkanem Fakulty elektrotechniky
a informatiky. Pracoval také jako pedagog a specialista v Rakousku a USA. Po zvolení hejtmanem Moravskoslezského kraje byl počínaje dnem 11. listopadu 2016 uvolněn
z pozice rektora.

Více informací o hostu se dozvíte zde: www.ivovondrak.cz nebo facebook.com/ivo.vondrak