Vyzkoušejte si dobrovolnictví a naučte se k angličtině také rusky

pátek 8. srpna 2014 7:29 Autor: Martin Kůs

KURO Hradec KrálovéChcete se zapojit do dobrovolnictví, procvičit si angličtinu a ještě se naučit rusky? Tak to je také součást nabídky, kterou studentům od září nabízí nezisková nevládní organizace KURO Hradec Králové.
Jedná se o účast na projektu Evropská Dobrovolná Služba (EDS) v rámci programu ERASMUS+. EDS je stáž v zahraničí, kde má účastník hrazené v zásadě vše (má být dostupná každému, bez ohledu na finanční, sociální, kulturní atd. situaci). Hrazeno je například: cestovné, kapesné, ubytování, vízové náklady, nadstandardní zdravotní pojištění, příspěvek na stravné, příspěvek na MHD atd. Jinými slovy účastník sice nezískává mzdu, ale náklady na stáž jsou hrazeny.
Hlavním záměrem EDS je dát možnost mladým (18 - 30 let) lidem získat nové zkušenosti v zahraničí pro lepší uplatnění v životě a na pracovním trhu.

 

Stáž začíná už od 1. 9. 2014 a její délka je devět měsíců. Místem jejího vykonávání je Nižní Novgorod v Ruské Federaci. Její účastník musí být ve věku od 18 do 30 let (může být i 31 let pokud bylo dotyčnému 31 až v roce 2014).
Jedná se o asistenci ve stacionáři pro lehce mentálně postižené. Vhodné i pro zájemce bez předchozí zkušenosti. Vše zajišťuje personál. Rolí účastníka je poskytovat mezinárodní element, který má na klienty centra velice pozitivní vliv. podrobný popis zde v (AJ): http://europa.eu/youth/vp/vol_organisation/58000998127_en
Pracovní doba max. 6 hodin denně, víkendy volné, 2 dny za měsíc dovolené. Na pracovním vytížení se dá domluvit s hostující organizací (např. tři dny intenzivní práce, potom volno atd.)

Aktivní ruština není potřeba, její lekce budou účastníkům bezplatně poskytovány. Požaduje se ale angličtina na základní komunikativní úrovni (rozumět, a být schopen se, byť i primitivně, vyjádřit) pro komunikaci s hostující organizací a s ostatními dobrovolníky (v Nižním Novgorodu je běžně okolo 10 dalších EDS dobrovolníků z různých zemí).
Ubytování je zajištěno v samostatném pokoji.
Speciální podmínky: Vízum ruská ambasáda uděluje humanitární a jen na 3 měsíce, takže se dobrovolník bude 2x vracet pro vízum do ČR a tyto cesty mu budou taktéž proplaceny. Cestovné na projekt je rovněž proplácen.

Výběrové řízení: Na základě, životopisu, motivačního dopisu a pohovoru

EDS je vzdělávací projekt, takže účastník dostane možnost vyzkoušet si nové věci a získat nové znalosti pro budoucí soukromý i profesní život, procvičí/naučí se cizí jazyk, získá nové kontakty a samozřejmě evropsky uznávaný certifikát.
KURO Hradec Králové je nezisková nevládní organizace, která si klade za cíl popularizaci dobrovolnictví jako skutečné životní a pracovní zkušenosti. Jedná se například vzdělávací semináře či EDS. KURO Hradec Králové se také podílí na rozvoji kulturního života v Hradci Králové.

Nebojte se vyjet za novými zkušenostmi! Jedna Východočeška je již na stejném projektu od března 2014 a moc se jí tam líbí (kontakt pro reference vážným zájemcům můžeme poskytnout na vyžádání).


Kontakt:
Ing. Lukáš Válek
Tel.: 737977911
E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
web: www.kuro.cz
Facebook: https://www.facebook.com/KuroHradecKralove?ref=hl

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015