UBC
OPAVA, KARVINÁ - Letos se Slezská univerzita v Opavě prostřednictvím Asociace studentů a přátel Slezské univerzity (ASPSU) připojila do UBC (University Band Contest) organizovaného Ostravskou univerzitou, ale konaného celorepublikově na deseti vysokých školách.

UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK PRODLOUŽENA DO 20. ÚNORA

„Jde o hudební klání mladých studentských kapel, které by rády daly o sobě vědět, reprezentovaly své město i univerzitu, získaly nové přátele, zkušenosti a prostě byly vidět!“ vysvětluje za ASPSU jeho předseda Ondřej Pupík.

Princip soutěže je jednoduchý: kapela se přihlásí do soutěže a zúčastní se nejprve regionálního kola. Jeho vítěz postoupí do semifinálového a následně může pokračovat do kola celorepublikového. O tom, která z kapel půjde dál rozhodnou návštěvníci a porota složená z odborníků a studentů. Celkový vítěz UBC 2016 získá možnost vystoupení na vybraných festivalech po celé ČR, hraní na akcích zúčastněných studentských unií a věcné ceny od partnerů soutěže.

„Registrace do soutěže není složitá. Stačí navštívit stránku soutěže, vyplnit přihlášku, a tu poslat na určený mail. Jedinou podmínkou je, aby alespoň jeden člen kapely byl studentem jedné z pořádajících univerzit,“ zdůrazňuje Pupík s tím, že jakékoliv dotazy je možné zaslat na facebookový profil ASPSU nebo na e-mail ASPSU@seznam.cz.

Nebojte se, buďte vidět!“ vzkazuje předseda ASPSU.