Zimní HEIPARK CUP 2015 startuje 7. února

pátek 30. ledna 2015 17:50 Autor: Martin Kůs

Foto: Archiv HEIPARKu

TOŠOVICE, OPAVA - Lyžařské závody ve slalomu – Slezská dětská lyže, otevřené amatérské závody v lyžování ve středisku HEIPARK Tošovice (Areál HEIPARK Tošovice, Tošovice 72, 742 35 Odry) pro širokou veřejnost (neregistrované závodníky) se uskuteční v sobotu 7. února 2015. Závody se uskuteční pod technickou a organizační taktovkou HEIPARK Tošovice a Univerzitního sportovního klubu Slezské univerzity Opava, jehož členové zajišťují v areálu HEIPARK lyžařskou školu.

Již sedmý ročník tošovického závodu letos dospěl k další metě – jeho klání Slezská dětská lyže bylo zařazeno Českou unií sportu do seriálu Sportuj s námi a patronem tošovických sportovců se stal český reprezentant Ondřej Bank.

„Dopolední závody Slezská dětská lyže, začínající v 10 hodin, budou patřit pouze nejmenším lyžařům. Na speciální trati pojedou děti do pěti let, ti starší klasický slalom na mírném svahu H1. Po skončení závodů dětí bude sportovní den pokračovat lyžařskými závody rodinných dvojic, juniorů a dospělých,“ přibližuje program ředitel závodů Jiří Šindler.

Kategorie dětí budou rozděleny podle věku - děti do 3 let (chlapci i dívky dohromady), a dále i podle pohlaví na dívky a chlapce 3-5 let, 6-8 let, 9-11 let a 12-14 let. Děti do pěti let věku, které může v závodu doprovázet třeba některý z rodičů, čeká slalomová trať dlouhá 200 metrů, starší se pak vydají na 300 metrovou trať. Závod bude dvoukolový. Podobný bude i následný závod kategorií juniorů, juniorek (roky narození 1998 – 2000), žen a mužů, veteránů (1965 s starší, postupně od 16 hodin) a rodinných dvojic (start ve 14 hodin).

Jak už bylo uvedeno, závody jsou určeny NEREGISTROVANÝM závodníkům. Závodníci soutěží na vlastní nebezpečí – doporučuje se vhodné sportovní pojištění. Na trati je povinná přilba, povoleny všechny druhy lyží. Organizátoři nepřebírají zodpovědnost za zranění a případné ztráty a poškození výstroje. Zdravotnická služba bude po dobu závodů zajištěna.
Startovné činí pro dospělí 100 Kč na jeden přihlášený závod, pro děti 50 Kč za závod. Na nejlepší slalomáře čekají samozřejmě ceny.

Další informace najdou zájemci na Informace na www.heipark.cz, případně mohou kontaktovat pořadatele na tel.: 597 070 400 (kancelář 8:00 – 16:00 hod.) nebo e-mailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Vlastní závody bude provázet i tradičně bohatý doprovodný program. V 10 hodin začíná hokejový turnaj, po celý den bude možné testovat si nové modely lyží a ve 20 hodin pak zahajuje Taneční party s Lumírem Mořkovským a Markem Urbancem. Po ukončení závodů bude svah také k dispozici pro volné lyžování, včetně nočního provozu. V návaznosti na HEIPARK CUP 2015 se na stejném místě chystá o týden později závody ve snowparku.

HEIPARK CUP 2015 poster

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015