Lyžařské závody, organizované USK, přilákaly nejen děti, ale také celé rodiny

úterý 10. února 2015 9:55 Autor: Martin Kůs

Foto: Jaroslav Kania

TOŠOVICE, OPAVA - 29 dívek, 36 chlapců, 16 juniorů a juniorek, 7 žen, 33 mužů, 7 veteránek a veteránů a 19 rodinných týmů. To je počet přihlášených do sedmého ročníku HEIPARK CUPu, veřejného lyžařského závodu (neregistrovaní závodníci) v areálu HEIPARK Tošovice. O jeho hladký průběh se zasloužili také členové Univerzitního sportovního klubu Slezské univerzity (USK), kteří v areálu jinak vedou Lyžařskou a snowboardovou školu HEIPARK.

„Dopolední závody Slezská dětská lyže byly určeny pro děti o nejmladších v kategorii do tří let, a poté v dělení po dvou letech až do věku 14 let. Na ně čekal klasický slalom na mírném svahu H1, podle věku v délce od 200 do 300 metrů, kdy závod absolvovaly dvoukolově. Poté se na start postupně postavili rodinné dvojice, junioři a dospělí – ženy, muži a veteráni nad 50 let věku,“ přibližuje program ředitel závodů Jiří Šindler.

Nejmladším závodníkem vůbec byla Nela Krayzová, která letos v červnu oslaví teprve své druhé (!) narozeniny. Nela úspěšně dokončila první kolo v čase 94,31 vteřiny, ve druhém pak svůj čas zlepšila ještě o devět vteřin, a i když neměla na tošovické sjezdovce konkurenci, jednoznačně si vysloužila největší potlesk publika. Pak už následovaly jízdy jednotlivých kategorií. Kompletní výsledky najdete zde.

Prohlédněte si fotoreportáž ze závodů

Tošovický HEIPARK CUP letos dospěl k další metě – jeho klání dětských kategorií lyžařů Slezská dětská lyže bylo zařazeno Českou unií sportu (ČUS) do seriálu Sportuj s námi a patronem malých sportovců se stal český reprezentant Ondřej Bank, který ve stejný den bojoval o medaile na světovém šampionu v Beaver Creeku. Nositelem projektu, který u ČUS uspěl, je Univerzitní sportovní klub.

Ten se na organizaci tošovických zimních pohárů podílel už v minulosti. Loni, po vzniku HEIPARK lyžařské školy, se spolupráce zintenzivnila, ale plánovaný HEIPARK CUP 2014 se nakonec neuskutečnil. Na svahu, stejně jako kdekoli jinde, chyběl sníh. Letos se ale vše vydařilo a závody se uskutečnily za velmi příznivého zájmu lyžařů všech věkových kategorií. Spokojen byl i zástupce ředitele závodů Jaroslav Kania z Univerzitního sportovního klubu:

„Protože letošní závody byly ČUS vybrány do seriálu Sportuj s námi, myslím si, že tímto krokem byla plně pochopena naše myšlenka přilákat k aktivnímu sportu nejen děti, ale i celé rodiny. To se podle mne podařilo a USK se tak stal důstojným reprezentantem vysokoškolského sportu a celé Slezské univerzity,“ říká Jaroslav Kania.

Vlastní závody provázel i bohatý doprovodný program. Vedle hokejového turnaje bylo možné po celý den testovat nové modely lyží. Večer pak odstartovala Taneční party s Lumírem Mořkovským a Markem Urbancem. Po ukončení závodů byl svah lyžařům stále k dispozici pro volné lyžování a jezdilo se za umělého světlení až dlouho do noci.
V návaznosti na HEIPARK CUP 2015 se na stejném místě chystá tuto sobotu závod ve snowparku (pozvánka). Další informace najdou zájemci na Informace na www.heipark.cz, případně mohou kontaktovat pořadatele na tel.: 597 070 400 (kancelář 8:00 – 16:00 hod.) nebo e-mailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Pozvánka na závody

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015