Slezská univerzita v Opavě má II. vicemiss Academia 2015

pondělí 16. března 2015 14:38 Autor: Martin Kůs

Foto: archiv soutěže

ZLÍN, KARVINÁ, OPAVA – Slezská univerzita v Opavě má II. vicemiss Academia 2015! Na závěrečném galavečeru v Kongresovém centru ve Zlíně ve středu 11. března 2015 se jí stala posluchačka prvního ročníku oboru Marketing a management Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Marcela Soviarová. Na druhou zástupkyni Slezské univerzity v Opavě, posluchačku Angličtiny na Filozoficko-přírodovědecké fakultě Zuzanu Staňkovou tentokrát korunka nejlepších nezbyla.

Foto: screenshotVlastní finále, kterému předcházely čtyři soustředění přímo ve Zlíně, pak ukázalo dívky nejen jako krásné, ale hlavně také jako chytré i inteligentní. Na pódiu se sice převtělily do filmových sci-fi hrdinek – Marcela se stala Batmankou a Zuzka Iron Mankou, ale jinak je čekal například znalostní test na čas. Nechyběla samozřejmě ani promenáda ve společenských šatech, kterou večer vrcholil. 
 
Obě reprezentantky Slezské univerzity si ze soutěže odnášejí pozitivní zážitky. Pro obě byla účast na soutěži prvním setkáním se soutěžemi královen krásy a jedna z věcí, která o přihlášení se rozhodovaly, bylo, že v Miss Academia nejde o povrchní krásu, ale hledá se dívka i s jinými vlastnostmi:
„Miss Academia je pro mne úplně první soutěž miss, zaujala mě hlavně svým přístupem ke kráse jako celku, dívky se neporovnávají jen v kráse, ale také ve vystupování nebo například inteligenci. Také je to vlastně studentský projekt a tím pádem organizátoři, tedy studenti, k této soutěži přistupují velice osobně a je to hodně znát,“ říká k Miss Academia Marcela Soviarová a dodává: „Byla to pro mě zkušenost k nezaplacení, byli jsme se všemi skvělá parta a vždy na tohle budu s radostí vzpomínat.“

Foto: screenshotPodobně se za soutěží ohlíží i Zuzana Staňková: „Finálový večer se určitě velmi vydařil. Na celém projektu Miss Academia se podílelo přibližně sedmdesát lidí, především studentů, a výsledek stál rozhodně za to. Jediné, co bych vytkla, je to, jak rychle utekl.“  Přesto, že korunku nakonec porota přisoudila jiným, Zuzka nermoutí: „Vlastnit korunku by pro mne byla velká čest, nicméně zklamaná z toho, že ji nemám, nejsem. Miss Academia mi celkově hodně dala a jsem velmi vděčná, že jsem mohla být jedna z deseti finalistek,“ konstatuje studentka angličtiny a dodává: „Ačkoliv jsem si účast v soutěži velmi užila, zatím o jiné miss nepřemýšlím. Navíc Miss Academia se svým konceptem velmi liší od jiných soutěží krásy a to bylo to, co mne zaujalo.“

Záznam finálového večera Miss Academia 2015 si můžete pustit zde

Ač jsou názory na ženskou krásu tak různé, jako jsou různí jejich řečníci, jeden z komentářů pod oficiálním snímkem tří vítězek nás zaujal. Citujeme: „Slečna č. 3 má být na první místě. Monika už je veřejně známá herečka, takže je jasné, že výsledky nemohly dopadnout jinak… škoda, že protekce se dostává už i do akademických soutěží krásy...“  My si totiž také myslíme, že korunka pro Miss Academia měla letos patřit zástupkyni Slezské univerzity.

Soutěž MISS Academia ČR je celorepublikovou soutěží krásy a inteligence pořádanou v rámci předmětu Komunikační agentura studenty Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Do podtitulku si dává slogan Miss, která má (s)mysl. Je určena studentkám VŠ a VOŠ, které se nebojí své přirozenosti. Není o make-upu, umělých nehtech a prodloužených vlasech. Chce najít ženu, která je krásná především svou jedinečností a přirozeností. Ženu, která se nebojí přemýšlet a smát se, chce vystoupit z řady a prorazit tím, že je svá. 

Zdroj: oficiální materiál soutěže

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015