Studenti strojní průmyslovky se přijdou podívat do zákulisí Ústavu informatiky

pondělí 4. května 2015 10:11

Foto: Marco CeccaroniOPAVA - Zhruba dvacítka studentů opavské Střední  školy průmyslové a umělecké navštíví v úterý 5. května 2015 v 10.00 hodin Ústav informatiky Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě, aby se seznámili s jeho činností a prohlédli si robotické laboratoře vybavené mj. helikoptérami a roboty.

Tuto akci, která se koná poprvé, pro ně připravili vedoucí Oddělení informačních a znalostních systémů Ústavu informatiky Doc. Ing. Petr Čermák, Ph.D., a doktorandi Mgr. Jiří Martinů a Ing. Zbyněk Obdržálek ve spolupráci s pedagogem strojní průmyslovky Ing. Jiřím Miekischem.

„Středoškoláci by pro nás navrhovali a vyráběli mechanické díly na roboty, my bychom jim s realizací jejich nápadů pomáhali. Cílem je vzbudit v nich zájem o studium u nás,“ uvedl docent Čermák s tím, že studenti by mohli do laboratoří docházet po vyučování v rámci zájmového kroužku. „Záleží samozřejmě na jejich zájmu,“ podotkl.
Podle slov Jiřího Miekische se jeho studenti na Slezské univerzitě seznámí s technikou, kterou ve své škole nemají a získají zkušenosti s konstrukcí robotické techniky. „Seznámí se s výukou robotiky a tím pádem by se mohli stát vašimi studenty,“ dodal pedagog.

Text: Centrum multimediální tvorby/Zuzana Urbánková

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015