Ilustrační foto: Martin Kůs

OPAVA - Poznejte krásu míchání nápojů a naučte se připravovat koktejly z American Drink Groups s využitím tradičních surovin i moderní mixologie. Oslňte své přátele nebo zdokonalte své profesní umění.  To je nabídka Slezské univerzity, která od 30. listopadu otvírá kurz barmanů pro veřejnost.  
Kurz je určen všem, kdo si již osvojil základy Americké barmanské školy a má za sebou základy míchání nápojů (např. kurs Barman Barbek nabízený rovněž Slezskou univerzitou).  Na předchozí znalosti navazuje právě zahajovaný kurz rozšiřováním znalostí i umění na baru, tzv. twistováním. Součástí je i rozšíření portfolia tradičních receptur či konzultace k tématům výuky.

Ilustrační foto: Martin KůsSpolečně ho připravily Ústav lázeňství, gastronomie a turismu Filozoficko-přírodovědecké fakulty a Barmanská škola Jaroslav Labounek. „Tyto kurzy, které probíhají vždy od pondělí do pátku, jsou určeny jak pro studenty Slezské univerzity, tak pro veřejnost,“ seznamuje nás se základní osou kurzů Mgr. Alexandr Burda, u kterého se také mohou zájemci ještě přihlásit (tel.: 608 720 910, e-mail:  s.burda@seznam.cz).
Celková cena kurzu je 4 000 korun.

Kurz se uskuteční v termínu 30. listopadu až 3. prosince 2015 v prostoru Gastrocentra Slezské univerzity (areál Hradecká ulice 17, Opava). Lektory budou Jaroslav Labounek, licenční lektor České barmanské asociace a majitel barmanské školy, a Eva Hlaviznová, rovněž licenční lektor České barmanské asociace. Absolventi tak samozřejmě obdrží Certifikátem České barmanské asociace v česko-anglické verzi, platný v civilizovaných zemích světa.

Ústav lázeňství, gastronomie a turismu vedle barmanských kurzů pořádá také kurzy pro baristy a sommeliéry, dále třeba zážitkové degustační večery. Kurzy nabízí také jako dárky, které mohou zájemci věnovat svým blízkým. Aktuální informace lze nalézt např. na facebookovém profilu Gastrocentrum Opava.