Wall Street Hany Connor je k vidění v Divadle Jiřího Myrona

pondělí 18. ledna 2016 8:44 Autor: Zuzana Urbánková

 

FOTO: Ondřej Durczak a David Macháč

OSTRAVA, OPAVA - Až do 2. března 2016 můžete v ostravském  Divadle Jiřího Myrona zhlédnout výstavu fotografií posluchačky Institutu tvůrčí fotografie (ITF) Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě Hany Connor. Vernisáž její výstavy nazvané Wall Street se konala ve středu 13. ledna v 17.00 hodin. Přítomen jí byl mimo jiné místopředseda vlády České republiky Pavel Bělobrádek, který jen o pár hodin předtím navštívil vernisáž výstavy „Držíme spolu“ fotografa a pedagoga ITF Jindřicha Štreita v Ostravském muzeu.

FOTO: Ondřej Durczak a David MacháčJméno fotografky Hana Connor možná zatím nepatří mezi ty všeobecně známá, ale přesto je jeho nositelka jednou z velvyslankyní, které šíří velmi dobré jméno Institutu tvůrčí fotografie v Opavě nejen u nás, ale také ve světě. Ostatně její snímky hovoří naprosto jednoznačně a jsou skvělými důkazy nejen pracovních aktivit fotografky, ale také unikátními doklady pomíjivosti okamžiků a míst.

FOTO: Ondřej Durczak a David MacháčHana Connor je volná fotografka, narozena v roce 1980 v Praze. Vystudovala fotografii na TAFE University v australském Perthu s oceněním Best Portfolio of the Year 2007. Spolupracovala s řadou humanitárních organizací včetně Lékařů bez hranic, které ji zavedly do zemí jako Kambodža, Indie nebo Bangladéš. Na svém současném projektu Wall Street pracuje od roku 2013. V současné době žije v Praze, živí se jako reportážní a komerční fotografka a je studentkou třetího ročníku ITF.

FOTO: Ondřej Durczak a David Macháč

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015