Místy jsme se brodili po pás ve sněhu

pátek 1. dubna 2016 12:00 Autor: Martin Kůs

Foto: screenshot

Místy jsme se brodili po pás ve sněhu
studenti AVT natáčeli klip pro projekt Abendland

OPAVA - Studenti AVT se podíleli na úvodním klipu k rockově-písničkářskému konceptuálnímu albu Abendland. Projekt autorské dvojice Petr Kunze a Miroslav Černý přináší drsné i romantické příběhy, nazpívané řadou výrazných osobností české hudební scény. Na desce se představí např. Jaromír Švejdík, Milan Cais, Michal Němec, Olga Königová, Jan Žamboch, Jan Kunze či Terezie Kovalová.

Videoklip si můžete pustit zde

Pilotní klip se natáčel k písni Severozápad. Režíroval jej student magisterského studia AVT Radim Kaller, který se postaral i o kameru a střih. Ruchy, dokumentaci i asistenci kamery v náročných povětrnostních podmínkách měl zase na starost jeho spolužák Petr Janoš.

Klip se natáčel na konci ledna v mrazivém prostředí jesenických hor. „Projekty, které byly spojené s návštěvou přírody, mě vždycky fascinovaly. A přesně tuto příležitost jsem dostal i u natáčení projektu Abendland. S jeho protagonisty jsme vystoupali do blízkosti Žárového vrchu v podhůří Jeseníků. Uchýlili jsme se k malé jeskyni, která nám poskytovala aspoň trochu zázemí pro techniku. Od začátku bylo jasné, že se zde odehraje závěrečná scéna. Téměř celé natáčení provázelo husté chumelení. S technikou jsme se brodili po kolena, někdy až po pás ve sněhu, takže se dá říct, že nám podmínky přály,“ upřesňuje Radim Kaller. „Za pomoc v těchto drsných podmínkách vděčím mimo jiné spolužákovi Petru Janošovi, který nejen dokumentoval samotné natáčení, ale taky mi při práci hlídal záda a mimo jiné.“

Klip vypráví o dramatickém putování, který se snaží nepodlehnout divoké přírodě. Hrají v něm přitom zpěvák písně a autor scénáře klipu Jan Kunze, autor hudby Petr Kunze i autor textu Miroslav Černý.  „Z výběru písně pro pilotní klip jsem měl radost. Svou náladou tíhne k lehké melancholii, a jesenickou krajinu s poutníkovým putováním dokonale propojuje,“ uzavírá Radim Kaller.

Foto: screenshot

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015