O právo natočit propagační video se uchází tři scénáře

neděle 19. července 2015 8:08 Autor: Martin Kůs

Ilustrační foto: Martin Kůs


OPAVA – Celkem tři scénáře, tedy návrhy, jak by mělo vypadat nové propagační video Slezské univerzity v Opavě, dorazily na stůl rektora Slezské univerzity doc. Pavla Tuleji. Ten před časem vypsal Stipendijní program (tedy finanční odměnu) v rámci soutěže na vytvoření videa, prezentujícího univerzitu. Termín doručení scénáře byl 30. června 2015.

„V tomto termínu mi byly doručeny tři scénáře, vytvořené studenty univerzity. Tyto scénáře chci ještě prokonzultovat s vedoucími našich filmařsky zaměřených oborů, tedy vedoucí Audiovizuální tvorby Mgr. Monikou Horsákovou a vedoucím Multimediálních technik Mgr. Martinem Petráskem, kteří posoudí nejen jejich filmařskou a propagační úroveň, ale také to, zda splňují všechny grafické a další požadavky. Poté k tomu určená komise vybere ten, který dostane právo k realizaci,“ uvedl k aktuálním stavu soutěže rektor Pavel Tuleja.
Podle podmínek soutěže získá vybraný scénář v souladu se Stipendijním řádem Slezské univerzity v Opavě stipendium ve výši 5 000 korun, za vlastní realizaci videa pak filmový tým studentů obdrží 25 000 korun.

Nové video by mělo prezentovat Slezskou univerzitu především na veřejnosti, zejména mezi případnými zájemci o studium. Jeho délka je stanovena minimálně na 30 vteřin, maximálně pak na 1,5 minuty.

Vlastní realizace by měla být hotova do 15. září tohoto roku, lze tedy předpokládat, že premiéra videa by se mohla uskutečnit na Akademickém dni Slezské univerzity, který se u příležitosti zahájení nového akademického roku 2015/2016 uskuteční 6. října 2015 na půdě Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015