Souboj na běžecké trati vyhrál děkan

pondělí 5. října 2015 22:58 Autor: Martin Kůs

Foto: Lenka Kučerová

KARVINÁ -  Dlouho očekávaná tajenka je rozluštěna. Nejrychlejším mužem z trojice představitelů Slezské univerzity se stal děkan Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné prof. Daniel Stavárek.

Fotoreportáž z akce najdtete na facebooku Obchodně podnikatelské fakulty

Vše se odehrávalo na pětikilometrové trati vedoucí městem Karviná při akci “Vyběhněte s děkanem aneb Opéefáci vás zvou proběhnout se Karvinou“, která se uskutečnila ve středu 30. září 2015. Závodníci běželi po trati dlouhé pět kilometrů z Univerzitního náměstí, přes park Boženy Němcové až do Areálu Lodiček. Běžci se mohli na trať vydat samostatně, nebo mohli využít štafety a rozdělit si tak trať na dvakrát 2,5 km. Mezi muži jako první do cíle doběhl Ondřej Dominik s časem 17:30 minuty. V kategorii ženy si pro vítězství doběhla Tereza Navrátilová s časem 23:29 a mezi štafetami zvítězila dvojice Nikola Konečná a Michaela Tomisová, která cílovou bránu proběhla v čase 29:02 minuty.

Foto: Lenka KučerováPři přípravě plakátu na akci, kde spolu s děkanem OPF prof. Danielem Stavárkem pózují také rektor Slezské univerzity doc. Pavel Tuleja a proděkan pro zahraniční styky doc. Michal Tvrdoň, byla vyřčena otázka: "Kdo z nich proběhne cílem jako první?" Bude to rektor, děkan nebo snad proděkan?

Otázka se stala veřejnou a své odhady, kdo z této trojice dal do přípravy nejvíce úsilí, nejintenzivněji zoceloval svoji fyzičku a budoval své šance, mohl každý tipovat v soutěži o zajímavé ceny. Malou pomůckou v rozhodování se mohla stát facebooková prezentace akce, kde se objevily mimo dalšího doklady těchto příprav.

Nejrychlejší z této trojky byl děkan Daniel Stavárek, který si s tratí i nečekaně studeným povětřím poradil v čase 27:56 minuty (jen o setinu sekundy později doběhl prorektor pro studijní a sociální záležitosti Tomáš Gongol, pozn. aut.). O pomyslnou stříbrnou medaili se strhl tvrdý boj mezi Michalem Tvrdoněm a Pavlem Tulejou, kdy oba doběhli ve shodném čase 35:55. Je však nutno připomenout, že nejvyšší představitel univerzity musel během uplynulých prázdnin ze zdravotních důvodů tréninkové dávky přerušit a tento hendikep se do jeho výkonu zcela jistě projevil. Ocenění ale zaslouží i pan proděkan, který převahu svých sil nevyužil ke zbabělému útěku za vidinou bedny vítězů, ale v duchu fair play podporoval svého soupeře až k cílové bráně. Ostatně o náročnosti závodu pak asi nejvíce hovoří fakt, že z 96 běžkyň a běžců, kteří se na trať vydali, jich cílem proběhlo jen 71. Ostatní buď vzdali, nebo byli diskvalifikováni.  

Výsledky běhu
Muži: Dominik Ondřej - čas 17:30, 2. Škapa Marek - 17:59, 3. Siuda Stanislav - 18:12.
Ženy: 1. Navrátilová Tereza - 23:29, 2. Javorská Karin - 23:53, 3. Chmielová Denisa - 24:27.
Štafety: 1. Nikola Konečná, Michaela Tomisová - 29:02, 2. Zdeněk Franěk, Andrea Valentíny  - 29:35, 3. Iveta Palečková, Irena Szarowska - 35:50.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015