Superpočítač IT4Innovations se představí na Slezské univerzitě

čtvrtek 9. dubna 2015 11:42 Autor: Martin Kůs

OPAVA – Víte, co je to IT4Innovations? Pokud ne, tak vám malinko napovíme: IT4Innovations neboli Národní superpočítačové centrum je excelentní vědecké výzkumné pracoviště v oblastech high performance computingu a zabudovaných výpočetních systémů. Provozuje nejmodernější technologie a služby v uvedené oblasti a zpřístupňuje je českým i zahraničním výzkumným týmům z akademické oblasti i průmyslu.

Kdo by chtěl o celém projektu vědět přece jen víc, má mimořádnou šanci 15. dubna 2015 přímo na půdě Slezské univerzity. Od 9.30 hodin budou v aule rektorátu (Na Rybníčku 1, Opava) představovat IT4Innovations Ing. Martin Palkovič, Ph.D., ředitel projektu, a Mgr. Branislav Jansík, Ph.D., ředitel superpočítačových služeb IT4Innovations.

Více o projektu IT4Innovations


Slezská univerzita v Opavě je jedním z pěti partnerů participujících na realizaci projektu Národního superpočítačového centra IT4Innovations (dále je to Vysoká škola báňská-Technická univerzita Ostrava, Ostravská univerzita v Ostravě, Vysoké učení technické v Brně a Ústav geoniky AV ČR). Je zastoupena Výzkumným ústavem Centra excelence IT4Innovations (dále ústav), dislokovaným v rámci Filozoficko-přírodovědecké fakulty v Opavě. Jeho vedoucím je doc. Ing. Petr Sosík, Dr.
Opavský ústav se zabývá především výzkumem multiagentových systémů: pozemních i létajících (UAV) robotických platforem, biologických a bio-inspirovaných multiagentních systémů, a rovněž výzkumem metod soft computingu.

Pozvánka na akci

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015