Miss Slezské univerzity se stala studentka Lázeňství a turismu Lucie Kasalická

pátek 24. ledna 2014 10:19 Autor: Martin Kůs

Foto: Martin KůsOPAVA – Nová Miss Slezské univerzity v Opavě byla korunována ve čtvrtek 23. ledna 2014. Korunku a šerpu nové královny převzala z rukou kvestora univerzity Ing. Jaroslava Kanii Lucie Kasalická, studentka 2. ročníku oboru Lázeňství a turismu. První vicemiss se stala Fatima Kostková, druhou vicemiss pak Jana Pěgřimová.

Podpořte svým hlasem studentky Slezské univerzity v cestě do pražského finále.

Udělat tak můžete na webu Miss studentka.

Dvacetiletá Lucie Kasalická žije v Chrudimi a na Slezské univerzitě studuje druhý ročník oboru Lázeňství a turismus na Ústavu lázeňství, gastronomie a turismu Filozoficko-přírodovědecké fakulty v Opavě. V základním kole získala 754 hlasů.
Foto: Martin Kůs„Velmi si vážím podpory lidí kolem – spolužáků, přítele, taťky a hlavně mámy, která mi vytvořila facebookovou kampaň a dokázala zapojit i další lidi tak, že do Prahy se mnou pojede celý fanklub,“ naznačuje Lucie, že titulem Miss Slezská univerzita pro ni soutěž nekončí. Soutěž totiž pokračuje dalším veřejným hlasováním, které určí čtyřicet dívek, jež se 6. února zúčastní castingu před odbornou porotou. Ta vybere dvanáct finalistek, které se o korunku a šerpu Miss studentka 2013/14 utkají 1. března v pražském Theatro music klubu. „Na pokračování soutěže se těším, i když v úplné finále si moc nevěřím,“ říká Miss univerzity, která si v době psaní tohoto článku držela krásné a jistě postupové třinácté místo. Pokud ale do finále postoupí, chce porotu zaujmout buď recitací, nebo některou ze znalostí načerpanou při studiu: „Mohla bych třeba ukázat flambování,“ přemýšlí nahlas.   

První vicemiss Slezské univerzity Fatima Kostková z Ostravy-Poruby, která oslavila své dvacetiny, je studentkou prvního ročníku oboru Aplikovaná matematika pro řešení krizových situací přednášeného na Matematickém ústavu v Opavě. Od svých fanoušků získala v soutěži Miss SU 622 hlasů. „Byla to moje první soutěž podobného typu, děkuji za všechny hlasy, které jsem dostala, vím, že nejvíc mne podporoval můj přítel. Rozhodla jsem se ale, že už pokračovat nebudu,“ svěřila se již dekorovaná Fatima
O poznání zkušenější soutěžící je druhá vicemiss Jana Pěgřimová. Dvaadvacetiletá jediná blondýnka mezi třemi nejkrásnějšími dívkami Slezské univerzity pochází z Krnova a v minulosti se zúčastnila například soutěže Miss Caddy, Miss pláž nebo Miss Fantom. V současnosti je posluchačkou druhého ročníku oboru Sociální patologie a prevence na Fakultě veřejných politik v Opavě. Podpora rodiny, spolužáků i přítele, který ji osobně na oceňování doprovodil, jí v hlasování přinesla 191 hlasů. Také Jana má šanci dostat se do Prahy, momentálně je 34.  

Fotoreportáž z předávání šerpy a korunky Miss Slezská univerzita najdete na facebooku Slezské univerzity v Opavě.

Lucie, Fatima a Jana ale nejsou jediné dívky studující v Opavě nebo Karviné, které se do soutěže přihlásily. Celkem se o korunku Miss Slezské univerzity ucházelo osm studentek. Také je můžeme stále najít v probíhajícím hlasování a kliknutím nejen vyjádřit své sympatie, ale také je posunout blíže vysněnému cíli. Například na devatenácté pozici si momentálně stojí Gabriela Ondračková z Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné a má tak velikou naději na finálový večer v Praze.

Foto: Martin KůsPodle Terezy Melišové se do letošního ročníku soutěže přihlásilo více než tisíc slečen z českých středních a vysokých škol. O titul Miss Slezská univerzita se ucházelo osm studentek. „V této soutěži nejde o krásnou tvář a proporce postavy 90-60-90, ale o tři S: sympatická, sebevědomá, sexy. Snažíme se také motivovat soutěžící k dalším aktivitám, jakou jsou například pracovitost nebo zodpovědnost,“ říká ředitelka soutěže s tím, že i pořadatelům přinesl letošní ročník hodně práce navíc. „Oproti předchozím ročníkům došlo k několika změnám v organizaci soutěže, především jsme zařadili dílčí soutěže miss jednotlivých škol. To přineslo práci, ale práci příjemnou,“ říká Tereza Melišová s tím, že takto se o soutěži dozvědělo víc dívek i veřejnosti, která svým hlasováním rozhoduje o postupu soutěžících.   

Miss Studentka je celorepubliková soutěž studentek o titul Miss českého studentstva. Soutěž organizuje Česká studentská unie. Podrobnosti a další informace najdou zájemci na webu www.missstudentka.cz, kde lze i hlasovat.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015