Finále Miss studentka se musí obejít bez krásy ze Slezska

středa 12. února 2014 10:29 Autor: Martin Kůs

MSK PhotographerPRAHA, OPAVA, KARVINÁ – Jejich cesta za šerpou a korunkou Miss studentka 2013/2014 skončila těsně pod vrcholem. Možná dříve, než si myslely, ale přesto nejsou zklamané. Shodují se, že mají za sebou nové zkušenosti, nečekané zážitky a poznaly, kdo jsou opravdoví přátelé. Navíc vše jim budou připomínat profesionálně udělané fotografie.

Hned tři dívky, studentky Slezské univerzity v Opavě, se celorepublikovým internetovým hlasováním dostaly až do semifinále soutěže Miss studentka. Uplynulou sobotu je čekal v Praze casting, kde porota mezi čtyřicítkou nejúspěšnějších studentek napříč středními i vysokými školami celé České republiky vybírala dvanáct finalistek pro slavnostní večer. Zástupkyně Slezské univerzity ale mezi nimi nakonec nebudou. „Bohužel jsme ani jedna ze studentek Slezské univerzity do finálového kola nepostoupila,“ sdělila nám smutnou skutečnost Miss Slezská univerzita Lucie Kasalická, studentka Filozoficko-přírodovědecké fakulty.

Dívky si měly nejprve připravit prezentaci, která by je ve dvou minutách času charakterizovala a představila. Lucie zvolila PowerPoint a vsadila na neotřelost a originalitu. Pak následovala promenáda v plavkách a nakonec prezentace ve společenských šatech. „Nikdo moc nechápal, jak probíhalo hodnocení. Bylo tam spousta krásných slečen, spousta dívek s hezkými a originálními prezentacemi, které se do postupující dvanáctky nedostaly,“ naznačuje Lucie rozpaky z castingu a dodává: „Osobně jsme já, rodiče i přátelé byli z celkové organizace a hodnocení poměrně zklamáni a musím říci, že ohlasy na celý večer ze všech stran nebyly zrovna pozitivní. Tím myslím soutěžící dívky a jejich doprovod.“ Ve stejném duchu hledání finalistek vidí i druhá vícemiss Slezské univerzity Jana Pěgřímová, studující na Fakultě veřejných politik: „Nevím, podle čeho porota hodnotila, ale asi nikdo nečekal takové výsledky. Jak jsem sledovala postupující dívky, myslím si, že to nebudou mít vůbec jednoduché,“ říká Jana, která oceňuje velmi přátelskou atmosféru mezi finalistkami soutěže.

Foto: Archiv pořadateleObě studentky z Opavy se ale shodují v tom, že to byl zajímavý zážitek. „Rozhodně ale musím říci, že to byla skvělá zkušenost a příležitost. V plavkách nás fotil i profesionální fotograf, tak budeme mít i nějakou památku. Věřím, že i tak jsme Slezskou univerzitu reprezentovaly dobře!“ říká Lucie a Jana, na adresu pořadatelů o poznání mírněji, ji doplňuje: „Já jsem si to opravdu užila. Starali se o nás hezky, od vizážistů po občerstvení, časově i organizačně večer vyšel, jak měl.“ Slezskou univerzitu reprezentovala také Gabriela Ondračková, posluchačka Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné. Gabriela, která má už řadu zkušeností s fotomodelingem, do semifinále šla z krásného 19. místa v internetovém hlasování, ale finálový večer jí, stejně jako kolegyním z opavských fakult, zůstal zavřen. 

„Sobotní casting začal lehce chaoticky, ale říkala jsme si, že nikdo nejsme dokonalý, vždy se nějaká chybička vloudí. Bohužel se to pak táhlo celým večerem,“ říká Gabriela. Ta se také nejprve prezentovala svým projektem, stejně jako ostatní odpověděla na nečekanou otázku porotců, prošla se v plavkách i společenských šatech a očekávala výsledky: „Bylo to opravdu překvapivé, které slečny postoupily, nevím dle čeho nebo jakých parametrů či jiných vlastností je porota posuzovala a vybírala,“ vrací se do Prahy Gabriela. Podobně jako jiné účastnice neměla tušení, co se dělo na pódiu, pořadatelé totiž zahnali účastnice do zákulisí, kde se připravovaly na svá vystoupení a také vyhlášení nejlepších se uskutečnilo až poté, co nepostupující dívky pódium opustily. Co ale semifinalistky asi rozčílilo nejvíc, bylo, že pořadatelé zakázali focení: „Fotit nesměl nikdo z doprovodu, jen jejich fotograf,“ říká Gabriela. Její slova potvrzuje i fotograf, který jel s ní do Prahy jako doprovod. Svěřil se, že zaznamenal až agresivní chování pořadatelů k rodičům s fotoaparáty některých účastnic a ani jemu, coby výkonnému novináři, nebylo focení oficiálně umožněno. Několik snímků se ale podařilo i tak udělat. Přesto ani Gabriela na podobné soutěže nezanevřela: „To, že jsme ani jedna nepostoupila, nás mrzí hlavně kvůli lidem, kteří nám posílali hlasy, posunuli nás do semifinále, protože věřili, že se dostaneme dál. Ale je to jen soutěž, porota vybrala dle svého uvážení a na tom už nic nezměníme, snad se budeme těšit na podobnou akci v budoucnu. Teď už jen držet palce dvanácti krásným studentkám a čekat, která z nich se stane onou Miss studentka.

Foto: Archiv popřadatele

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015