AIESEC Karviná ocenil své pracovníky a tým roku

pátek 14. února 2014 9:37 Autor: Martin Kůs

Foto: Archiv AIESEC Karviná

KARVINÁ - AIESEC Karviná Awards 2014. Tento, možná spíše filmový svět evokující název, nese každoroční společenský večer AIESEC Karviná, při kterém tato pobočka celosvětové studentské organizace působící na Slezské univerzitě v Opavě vyhodnocuje své nejlepší pracovníky v uplynulém roce. Ten letošní se konal ve středu 12. února 2014 v konferenčním sále Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné.

Nejprve ale došlo k symbolickému předávání, kdy stávající vedení v souladu se stanovami k 31. březnu odstupuje a svých povinností se ujímají nově zvolení členové v čele s prezidentkou Dominikou Dobroňovou. Součástí tohoto ceremoniálu bylo i ohlédnutí za rokem 2013. „V loňském roce se karvinské pobočce AIESECU podařila řada dobrých věcí. Ať se to týká realizace projektů, například tradičních Prvákovin, výměnných výjezdních pobytů a stáží našich studentů v zahraničí nebo naopak zahraničních studentů k nám, jazykových a vzdělávacích kurzů, informačních workshopů pro studenty nebo třeba toho, že vznikla pod hlavičkou AIESEC Karviná její samostatně pracující skupina v Opavě,“ říká Alica Racká, lídr manažerka AIESEC v Opavě.

Hlavním důvodem setkání ale bylo vyhodnocení těch nejlepších. AIESEC hledá a oceňuje své pracovníky ve třech kategoriích – nováček roku, nejlepší tým a nejpřínosnější člen v oblasti finanční podpory.
Foto: Archiv AIESEC KarvináNováčkem roku se stal seller Daniel Kvíčala z AIESEC Karviná. Oceněna byla hlavně jeho aktivita ve směru přípravy stáží studentů ze zahraničí, kdy se zaměřil se na navazování partnerství s novými firmami, kde by příchozí stážisté mohli praktikovat. „Kontaktoval společnosti z celé České republiky, ale hlavně působící v Moravskoslezském kraji. Získal tak nové možnosti a navíc se podílí na výběru stážistů pro konkrétní praxe,“ shrnula důvody lídr manažerka.    
Foto: Archiv AIESEC KarvináTýmem roku se stala dvojice “matching teamu“ Linda Masudová a Petr Křístek, pracující v Opavě. Jejich zásluhou se například realizoval projekt EDISON (Education. Drive. Internacionality. Students. Opportunity. Network.), jehož cílem je spojovat mladé lidi odlišných kultur a národností, aby se seznámili se zvyky, tradicemi a situací v jiných zemích a stali se tak generací, která prolomí prohlubující se mezikulturní bariéru. „Linda s Petrem vybrali, kontaktovali a kompletně zajistili pobyt pro celkem dvacet zahraničních studentů tady u nás, kdy například osm stážistů působilo v Opavě a osm v Karviné, kde docházeli do škol, prezentovali své země a diskutovali o nich se žáky,“ popisuje projekt Alica s tím, že jejich významným krokem bylo i on-line spojování škol na celém světě.
Ocenění ve třetí kategorii, které můžeme říkat např. hledání sponzorů, získall tým lidí napříč pobočkou, jehož zásluhou byly aktivity AIESEC ve směru zajištění stáží pro zahraniční studenty bezproblémově finančně pokryty.

K výborné atmosféře večera nepřispěla jen přítomnost těch nejlepších, ale také jeho pojetí, kdy se účastníci přenesli do dvacátých let minulého století. Právě v duchu zlaté doby rozpustilé zábavy, kabaretů, krásných dam a elegantních gentlemanů se AIESEC Karviná Awards odehrál. 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015