Aneta a Petr se stali párem plesu, objeví se i na plakátu

pátek 21. února 2014 6:50 Autor: Martin Kůs

Foto: Martin KůsOPAVA – Loni Asociace studentů a přátel Slezské univerzity (ASPSU) hledala nejzajímavější snímek, zachycující život studentů ve zkouškovém období. Letos se zase hledal nejsympatičtější pár Slezské univerzity. Nejen zamilované dvojice tak dostaly šanci stát se tvářemi blížícího se Reprezentačního plesu Slezské univerzity v Opavě. 

Jak se říká, kdo hledá, najde. Z přihlášených dvojic nakonec při náročném castingu v Klubu Jam vybrala komise, složená z odborníků na ženskou krásu i charisma mužů, Anetu Brázdilovou, posluchačku třetího ročníku oboru Knihovnictví, a jejího přítele Petra Bitomského.

Foto: Martin KůsAnetu a Petra poznáte snadno, objeví se také na oficiálním plakátu plesu. Proto je svým objektivem zachytil před Kulturním domem Na Rybníčku, kde se ples uskuteční, student audiovizuální tvorby, fotograf Michal Berger. Plány trochu zhatil fakt, že do prostor kulturního domu nebyli aktéři focení vpuštěni, ale stačila trocha improvizace a zajímavě nasvícené snímky pro plakát se podařily i v okolních exteriérech. Koncepce a výroby plakátu se ujalo opavské sdružení ArTroppa, které se mimo jiné prostřednictvím svého nezávislého tvůrčího centra věnuje podpoře mladých začínajících umělců z regionu.

„Focení nás bavilo a užili jsme si to. Jen jsme byli trochu překvapeni, že se nefotilo uvnitř kulturního domu, na focení venku jsme nebyli dobře připraveni a byla docela zima, která nám lezla pod kabáty,“ řekla Aneta, pro niž to byla první taková zkušenost.  

Foto: Martin KůsO pár slov k plesu jsme při focení požádali také jednoho z organizátorů a členů ASPSU, studenta třetího ročníku kombinace Český jazyk a literatura - Historie Ondřeje Pupíka. Ples se uskuteční 22. března v Kulturním domě Na Rybníčku a začne deset minut před dvacátou hodinou krátkým recitálem Komorního pěveckého sboru Slezské univerzity a následným zahájením prezidenta ASPSU. V jeho průběhu se hosté mohou těšit na různá vystoupení a ukázky, losování tomboly a nezbytné půlnoční překvapení,“ popsal v kostce ples Ondra. Záměrně prý nechce zatím prozradit detaily, dokonce i u kapely, která bude večer provázet tanečníky, zaváhal. Na rozdíl od dřívějška, letošní ples nebude nijak tematicky koncipován, není tedy třeba přemýšlet o nějaké masce.

Malinko se změní také systém prodeje vstupenek. „Rozhodli jsme se prodávat vstupenky trochu odděleně. Lístek s místenkou bude jen do hlavního sálu a předsálí, bude stát tři sta korun, do zbytku prostor kulturního domu budou lístky za dvě stě korun, ale bez blokace konkrétního místa,“ říká na otázku vstupenek Ondra. Jinými slovy: kdo dřív přijde, bude mít výhodnější místo. Jinak vše se vstupenkami zůstane stejné jako v minulosti. Prodávat se bude v kanceláři ASPSU v podkroví budovy na Masarykově třídě v Opavě. Neprodané vstupenky se pak objeví v přímém prodeji před plesem v pokladně "Rybníčku“.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015