Cisco akademie funguje na naší univerzitě již takřka pět let a mezi studenty je o ni zájem

úterý 13. května 2014 12:00 Autor: Veronika Motúzová

2014-0430 ciscoOPAVA - Možnost rozšířit si svoje obzory v oblasti počítačových sítí, elektronických zařízení, ale hlavně ziskem uznávaného certifikátu mnohonásobně zvýšit možnosti uplatnění na trhu práce v oblasti IT.

Cisco Networking Academy (CNA) funguje na Slezské univerzitě již od roku 2009 a řada jejích absolventů dnes i díky ní našla uplatnění u renomovaných firem. ,,Pohled na studenta a jeho hodnota na trhu se s Cisco certifikátem diametrálně zvyšuje,“ říká instruktor Cisco akademie Filip Pávek a potvrzuje, že i díky tomu je o certifikát Cisco akademie mezi studenty zájem.

Dosavadní absolventi dokázali mimo jiné zakotvit u takových prestižních firem, jakými jsou ICZ a.s. (Integrovaná softwarová a síťová řešení), Tieto Czech s. r. o., OKIN Group, a. s. nebo Simac Technik ČR, a. s.

,,Pokud jako IT student nebo absolvent tohoto studia nejsem schopen vyřešit banální síťový problém, není to pro mě dobrá vizitka. Základní znalosti sítí jsou v dnešní době nepostradatelné, vždyť co dnes není připojeno na síť? A pokud mé znalosti 'stvrdí svým podpisem' jedna z největších síťových firem na světě, tak už dál není ani moc o čem přemýšlet,“ vysvětluje důvod studia na Cisco Networking Academy Lumír Botur, zaměstnanec jedné z výše jmenovaných firem.

Co CNA nabízí? Základní úrovní je Cisco Certified Networking Associate (CCNA). Školitelé v Opavě nabízí čtyři semestry výuky CCNA, přičemž každý semestr končí testem a samostatným certifikátem o absolvování kurzu. Po čtyřech semestrech má pak student možnost vykonat zkoušku a získat komerční certifikát od firmy Cisco Systems, Inc. ,,Ten má však omezenou platnost a musí se z důvodu vývoje technologie průběžně obnovovat. Naši absolventi CNA mají na tento průmyslový certifikát slevu,“ říká manažer CNA Mgr. Marek Menšík, Ph.D. 

V Opavě je možnost studovat ještě kurzy CCNA security (zabezpečení sítí a jejich prvků) a CCNP route (směrování paketů). ,,V nejbližší době budeme pokrývat i kurz CCNP switch (přepínání paketů), to spousta univerzit nemůže říct, protože kurzy CCNP vůbec nerealizují a neotvírají,“ upřesňuje Filip Pávek. Vedle výše zmíněné certifikace Cisco Networking Academy nabízí i potřebnou nadstavbu v podobě kvalitních studijních materiálů a možnosti zdokonalení se v angličtině. Jako standard je chápáno špičkové hardwarové vybavení učebny.

Cisco Systems, Inc. je celosvětovým lídrem v oblasti síťových služeb, které mění způsob, jakým se lidé připojují, komunikují spolu a spolupracují. Mimo jiné také vede Cisco Networking Academy, která poskytuje vzdělání v této oblasti po celém světě. Na Slezské univerzitě funguje od roku 2009, doposud ji zde absolvovalo cca 150 studentů. Cisco akademie je vedena lektory působícími v profesionální sféře. Cena základního kurzu CCNA je pro studenty Slezské univerzity 2000 Kč. U pokročilejších kurzů je cena navýšená. V současnosti vedou kurzy instruktoři Ing. Jiří Sléžka, Mgr. Filip Pávek a Lenka Resslerová.

Více informací: lcna.slu.cz
Kontakt: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015