VIDEO: Opavu čeká první studentský filmový festival

středa 9. dubna 2014 13:00 Autor: Martin Kůs

 Opavsky páv

OPAVA - Studenti Audiovizuální tvorby Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě chystají první ročník Mezinárodního studentského festivalu diváckého filmu. Bude se konat v Opavě 28. až 30. dubna a nese název Opavský páv.

Opavský páv je neziskový filmový festival zaměřující se na studentskou tvorbu v České republice, Slovensku a Polsku. Cílem festivalu je představit filmovou tvorbu studentů co nejširšímu publiku. A aby zaplesalo co nejvíce diváckých srdcí, téma ani žánr filmu nerozhoduje. Diváci tedy uvidí jak hrané a dokumentární snímky, tak animované filmy a videoklipy. Prostor dostanou nejen umělecky zaměřené snímky, ale všechny filmy, které těší oko diváka.

Opavský páv„Naší snahou je vytvořit studentský filmový festival, který by ve své tradici pokračoval i v dalších letech a získal si jak přízeň diváků, tak studentů, kteří se soutěže budou rádi účastnit. Navíc chceme upozornit, že i na Slezské univerzitě v Opavě existují obory, které mají co dočinění s filmem,“ uvádí ředitelka festivalu Pavlína Válková.

Filmové projekce soutěžních i nesoutěžních filmů budou probíhat ve výukovém areálu na Hradecké ulici. Závěrečný večer s vyhlášením vítězů se bude konat v Klubu Art Obecního domu v Opavě. Vstup na všechna promítání je zdarma. Třídenní festival nabídne kromě ukázky studentské tvorby i doprovodný program v podobě workshopů.

O vítězi každé kategorie rozhodne mezinárodní porota ve složení: Éva Vica Kerekes – herečka, Adam Dvořák – střihač a producent, Małgorzata Stępnik – teoretička a kritička umění, Monika Horsáková – dramaturgyně a scenáristka, Irena Kocí – scenáristka a dramaturgyně. Navíc se bude udílet ještě Hlavní cena festivalu – Absolutní páv a Studentský páv – cena udílená studenty Audiovizuální tvorby v Opavě, kteří festival organizují.

„Vítězové získají mimo jiné i skleněnou sochu pavího brku. Jedná se o autorské dílo studentky oboru design skla Fakulty mediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Lucie Regáskové. Absolutního vítěze navíc čeká speciální dort od sponzora festivalu Marlenka.“ prozradila spoluorganizátorka festivalu Kristína Pupáková.

Více informací na webu festivalu nebo festivalovém facebooku,
festivalovou znělku si můžete pustit zde.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015