Letošní akademické hry se musí obejít bez futsalistů Slezské univerzity

sobota 10. května 2014 8:00 Autor: Martin Kůs

 

Foto: Archiv OPF Karviná

OSTRAVA, KARVINÁ – Nominační turnaj pro České akademické hry (ČAH) ve futsalu se uskutečnil v posledním dubnovém týdnu na půdě sportovního areálu VŠB v Ostravě. Tým Slezské univerzity, který tvořili pouze studenti OPF v Karviné, se viděl poprvé až v šatně před zápasem. Většina jich byla na takovém turnaji poprvé, ale jako správní profesionálové si domluvili taktiku a šli do zápasu.

Hned ten první byl ve znamení "nováčkovské daně". Do 28. minuty drželi proti největšímu favoritu a několikanásobnému vítězi celých ČAH velice nadějný stav. Ale poslední dvě minuty prvního poločasu rozhodly. Do druhého poločasu se rozhodli šetřit síly a zápas takticky “vypustili“. Druhý zápas byl ve znamení "spálených šancí". Všichni, včetně soupeřů, neuvěřitelně kroutili hlavami, co všechno dokázali reprezentanti naší univerzity spálit. Vrcholem bylo nastřelené břevno z prázdné brankové čáry. Na tyčky a břevna Ostravskou univerzitu sice výrazně porazili, ale na góly ne.

Až závěrečný zápas přinesl barvám Slezské prémiové vítězství. Do zápasu kluci nastoupili po pauze krátkých deseti minut, a to byl možná ten správný moment, kdy naši hráči zjistili, v čem je jejich síla. Soupeře svým tlakem, kombinovaným s dobrým pohybem a promyšlenou taktikou doslova převálcovali, a naše škola tak mohla opět po několika letech slavit futsalové vítězství.

Akademické hry, které se konají 22. až 26. června v Liberci, se tak musí letos obejít bez futsalistů Slezské univerzity. Konečné třetí místo v kvalifikačním turnaji a hlavně vítězství nad silným týmem z Univerzity Palackého v Olomouci je pro nově vzniklé družstvo velikým úspěchem a příslibem do dalšího roku.

Tým hrál v sestavě: Michal Jurdzin, Michal Trabalík, Matej Paľo, Vojta Jurdzin, Peter Chomistek, Pavel Buchta, Michal Žoch, Libor Zůbek, Dušan Gregor, Michal Sztwiorok a Radek Dworok.

Výsledky:
SU OPF - VŠB-TUO 0:11
SU OPF - OU 2:5
SU OPF – UPOL 9:2

Připraveno podle informací Katedry tělovýchovných a sportovních aktivit OPF

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015