VIDEO: Studenti Audiovizuální tvorby Slezské univerzity natočili klip pro Jana Budaře

úterý 1. července 2014 8:27 Autor: Martin Kůs

Foto: Archiv studentů AVT

OPAVA - Studenti oboru Audiovizuální tvorba Slezské univerzity zaznamenali další úspěch, natočili hudební videoklip na píseň Miss Vesmír pro Jana Budaře a Eliščin Band. Iniciátorem celé akce a autorem námětu je student navazujícího magisterského studia AVT Jiří Vávra. Napsal scénář a k tomu si ve snímku ještě zahrál roli „vyphotoshopovaného“ hezouna. Role jeho protipólu se zhostil student 2. ročníku bakalářského studia AVT Jiří Šebesta. „Vždycky hubneme do plavek a nikdy ten boj nevyhrajeme, a tak jsem ho chtěl jednou vyhrát – alespoň ve filmu. Hodila se nám k tomu píseň Jana Budaře, spojili jsme se s ním, ukázali mu scénář a jemu se líbil,“ upřesňuje Jiří Vávra.

KLIP: Jan Budař
a Eliščin Band -
Miss Vesmír

Studenti si z velké míry klip produkovali sami ve vlastní tvůrčí skupině CINERITE, která mimo jiné spolupracuje s televizními a filmovými profesionály. Některé k natáčení přizvali.
„Protože jsem v klipu účinkoval, potřeboval jsem někoho, kdo udělá režii, a oslovil jsem známého (kamaráda) Martina Reka (režie, střih), ten si ještě přizval kameramana Petra Kožušníka. Nakonec z toho vznikl úžasně zábavný workshop téměř pro celé oddělení audiovizuální tvorby. Skvělé byly i maskérky, které z našich komparzistek udělaly skutečné Miss Vesmíru,“ míní Jiří Vávra. Všechny ostatní profese si studenti obstarali sami. Od produkce (Pavlína Válková, Monika Kozlová) přes asistenci kamery (Marcel Halcin, Radim Kaller) po asistenci režie (Jaroslav Zajíček). „Klip zveřejnil Jan Budař a Eliščin Band na svém profilu youtube v neděli večer a zatím máme dobré ohlasy. Janu Budařovi se klip líbí, je podle něj zábavný a svěží. To nás samozřejmě těší, teď už jen doufáme, že se bude líbit i všem ostatním,“ uzavírá Jiří Vávra.  
 
Foto: Archiv studentů AVTHudba/text: Jan Budař
Účinkovali: Jiří Šebesta, Jiří Vávra, Markéta Pešková, Jan Kavka, Karel Pech a další

Režie a střih: Martin Rek
Námět a scénář: Jiří Vávra, Martin Rek
Kamera: Petr Kožušník
Produkce: Monika Kozlová, Pavlína Válková
Asistent režie: Jaroslav Zajíček
Asistenti kamery: Marcel Halcin, Radim Kaller
Skript: Matěj Jankovský
Technik: Filip Šnajdr
Maskérky: Petronela Bátorová, Jana Koňušík - Debreczenyiová
Grafika: Kristína Pupáková

Vyrobila tvůrčí skupina CINERITE

Poděkování:
Wellness hotel Amenity Zlín
Garage centrum restaurant Ostrava
Vlasové centrum Hair Therapy Brno
Nutristudio Opava
Studio Ivana Ostrava
Healthpark Opava
Slezská univerzita - Audiovizuální tvorba
Monika Horsáková

Rádi bychom také poděkovali všem krásným komparzistkám a komparzistům, bez jejichž nezištné účasti by tento videoklip nevznikl.

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015