Filozoficko-přírodovědecká fakulta promovala dvě stě šedesát tři nových absolventů

pátek 4. července 2014 10:55 Autor: Martin Kůs

Foto: Martin Kůs

OPAVA -  Dvě stě šedesát tři. To je počet těch, kteří v letošním únorovém a červnovém termínu úspěšně složili státní závěrečnou zkoušku a ukončili tak svá studia na Filozoficko-přírodovědecké fakultě (FPF) Slezské univerzity v Opavě. Dvě stě šedesát tři celkem, z toho 174 nových bakalářů, 86 magistrů a také tři doktoři.

V prvním červencovém týdnu pak mohli absolventi v prostorách Kulturního domu Na Rybníčku složit slavnostní slib a převzít si svůj vysněný vysokoškolský diplom. Sem se promoční akt přestěhoval z tradičního prostoru minoritského kláštera, který se v rámci církevních restitucí vrátil původním majitelům.

S absolventy se za FPF loučil v prvním promočním dnu v zastoupení děkana Mgr. Martin Čapský, Ph.D., proděkan pro vědu a zahraniční styky, druhý den pak osobně děkan prof. RNDr. Zdeněk Stuchlík, CSc.
 

Fotoreportáž nejdete
na facebooku
Slezské univerzity
Ve své řeči profesor Stuchlík nejprve absolventům poblahopřál k ukončení studia a dosažení titulu a připomněl, že promoční akt patří v rámci akademické obce k nejvýznamnějším mezníkům jejího života. Poděkoval nejen studentům samotným za píli, kterou studiu věnovali, ale také jejich blízkým, kteří je po celou dobu studia podporovali. Děkan Zdeněk Stuchlík vyslovil také přání, aby se fakulta nadále ubírala pouze takovou cestou, aby na ni dnešní absolventi mohli být celý život hrdí a absolventi využívali nabytých vědomostí nejen ku prospěchu svému, ale také prospěchu celé společnosti. Odcházejícím studentům připomněl, že dnešní moderní a dynamická doba na ně bude klást nemalé požadavky a vyžadovat si velkou zodpovědnost každého a právě jejich alma mater je tu vždy k dispozici, když budou potřebovat pomoc při svém dalším studiu či při rozvíjení svých dosavadních znalostí v běžném pracovním i osobním životě.

Foto: Martin KůsZa přítomnosti rektora Slezské univerzity prof. PhDr. Rudolfa Žáčka, Dr., také složili slavnostní slib a převzali své diplomy tři úspěšní posluchači doktorského studia, kteří v průběhu roku 2014 splnili všechny podmínky pro to, aby jim mohl být přiznán titul „doktor“, ve zkratce Ph.D. uváděný za jménem.

Historici Mgr. Aleš Binar (o něm a jeho práci si můžete více přečíst zde) složil předepsané zkoušky a 21. ledna 2014 obhájil disertační práci na téma Hospodářský a sociální vývoj Hlučínska v letech 1945-1989 a Mgr. Pavel Krákora stejný den obhájil disertační práci na téma Politické strany na Přerovsku 1861-1918, fyzik Ing. Vratislav Chudoba pak 27. března 2014 obhájil disertační práci na téma Zkoumání a vlastnosti exotických lehkých jader ⁶Be a ¹⁰He.

Promoce jednotlivých součástí Slezské univerzity pokračují i nadále. Studenti Fakulty veřejných politik budou promováni 3. července a 4. července a 7. a 8. července prožijí svou promoci absolventi Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné. Matematický ústav tentokrát v tomto termínu promoce nekoná.

Foto: Martin Kůs

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015