Manažerská informatika a další obory Obchodně podnikatelské fakulty čekají na přihlášky ještě do konce srpna

pondělí 21. července 2014 13:30 Autor: Martin Kůs

2014 07 OPF Manazerska informatika

KARVINÁ – Ještě do konce srpna se mohou zájemci hlásit k bakalářskému i navazujícímu magisterskému studiu oboru Manažerská informatika na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné Slezské univerzity v Opavě (OPF). Děkan fakulty pro tento obor, ale i další bakalářské obory vypsal druhé kolo přijímacího řízení.

Manažerská informatika, to je spojení perspektivní technologie se znalostmi ekonomie, managementu a dalších oborů. Bakalářský i navazující magisterský stupeň tohoto oboru v prezenční i kombinované formě studia garantuje na OPF Katedra informatiky a matematiky.

Absolvent bakalářského programu je prioritně připravován k praktickému uplatnění na středním a nižším stupni řízení v oblasti malých a středních organizací se zaměřením na informační systémy a informační a komunikační technologie, a to jak v podnikatelském sektoru, tak v neziskových organizacích i veřejné správě. „V rámci ekonomické specializace absolvent získá základní znalosti z mikro/makroekonomie, marketingu, managementu a účetnictví, ale profesně se dotkne také oblasti sociálních věd, personalistiky, obchodního práva, fungování veřejné správy, neziskových organizací a daňové politiky,“ říká doc. Mgr. Petr Suchánek, Ph.D., vedoucí katedry.

Foto: Martin KůsV navazujícím magisterském stupni, kdy absolvent dosáhne titulu inženýra, získá posluchač všechny předpoklady koncipovat a řídit malé, střední i velké firmy a organizace. „Dokáže vytvářet aplikační programové vybavení využitelné zejména při realizaci informačních a řídicích systémů a postupně se může vypracovat na konzultanta v oblasti informačních systémů. Je připravován pro provoz systémů řízení z pohledu managementu firmy a zvládnutí manažerských aspektů informačních systémů a jejich implementaci v oblasti podnikového řízení,“ konkretizuje docent Suchánek a dodává, že pro nový studijní plán oboru získala fakulta akreditaci od akademického roku 2013/2014 na šest let. Při koncepci nového oboru znatelně ubylo předmětů, nikoli však na úkor kvality. „Byla odstraněna celá řada duplicit a naopak přidány dva nové volitelné předměty, a to Modelování ekonomických systémů a Databázové systémy v CRM,“ konstatuje vedoucí katedry.

Jak již bylo částečně uvedeno výše, manažersky je absolvent schopen řídit malé a střední kolektivy v rámci projektového řízení, procesního řízení firmy nebo provozu a administrace informačních systémů a také internetových aplikací. Student má možnost během studia získat také některé profesně důležité certifikáty, které mu usnadní pozici na trhu práce. Vedle automaticky vydávaného Diploma Supplement Label, tedy dodatku k vysokoškolskému diplomu, potvrzujícího skutečně vystudovaný obor, je to například Oracle Academy, Cisco Network Academy a další certifikáty v rámci projektů zaměřených na inovaci vzdělávání katedrou,“ zdůrazňuje další možnosti studia docent Petr Suchánek.

Podrobnosti o oboru Manažerská informatika, ale i dalších možnostech studia na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné najdou zájemci na webu www.slu.cz/opf/cz/uchazeci

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015