Poznejte své budoucí spolužáky i Slezskou univerzitu na Prvákovinách

čtvrtek 7. srpna 2014 8:37 Autor: Martin Kůs

OPAVA, KARVINÁ – Chystáte se od podzimu ke studiu na některé fakultě Slezské univerzity v Opavě či v Karviné? Pak tu máme jedno pozvání od těch, kteří už mají něco za sebou. Prvákoviny 2014.

Pozvánka na akciSeznamovací a adaptační kemp se může stát tím nejlepším prvním krokem na vysokou školu. Potkáte se zde se svými budoucími spolužáky, dozvíte se o všem, co vás v prvních dnech čeká, na co nesmíte zapomenout i o dění na Slezské univerzitě, užijete si krásný víkend a prožijete svoji první vysokoškolskou party.  Zkrátka PRVÁKOVINY jsou tady pro Vás.

Letošní Prvákoviny se uskuteční o víkendu 19. až 21. září. Tentokrát si jako místo setkání vybrali pořadatelé z AIESEC Karviná/Opava, pobočky celosvětové studentské organizace působící při Slezské univerzitě, středisko U Kateřiny ležící na samém úpatí Beskyd, “ve stínu“ věže majestátného hradu Štramberk. Najdete ho cca 5 km od Kopřivnice a podívat se sem můžete třeba přes webové stránky areálu. „Dopravu z Opavy a z Karviné zajistíme společnou autobusem. Místo nástupu sice ještě není dané, ale přihlášeným studentům dáme včas vědět po domluvě s autobusovým dopravcem. Čas odjezdu z Karviné i Opavy plánujeme na desátou hodinu dopoledne,“ upřesňuje za pořadatelský AIESEC Petr Křístek. Zdůrazňuje však, že každý musí mít s sebou svůj spacák a baterku.

Účastníci se ale nemusí bát ani o své žaludky, pořadatelé zajišťují celodenní stravování, či o to, že by se nudili. „Program bude pestrý a v jeho rámci se uskuteční seznamovací a teambuildingové aktivity. Jsou připraveny strategické i poznávací hry i tematické večery, plánujeme i noční bojovku a podle počasí koupání,“ pokračuje Petr Křístek s tím, že na místě budou i externisté z partnerských firem nabídnou zájemcům tréninky na “soft skills“, tedy dovednosti prezentace a vyjadřování se. Zkrátka malý kurz toho, je nezbytné ke studiu na škole.

Protože účastníky budou zajímat hlavně záležitosti okolo studia a chodu vysoké školy, myslí pořadatelé i na tato informace: „Významnou částí Prvákovin bude povídání o škole a školském systému. Přijede mezi nás děkan Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné doc. Pavel Tuleja a proděkan této fakulty doktor Tomáš Gongol. Účastnici tak získají nejen informace potřebné k studiu na vysoké škole, ale také informace k vysokoškolské kultuře, rady na trávení volného času v Opavě a v Karviné a celou řadu dalších poznatků,“ konstatuje pořadatel.

Na přihlášky k účasti na Prvákovinách čekají pořadatelé do 15. srpna. Tiskopis najdete zde. „A nezapomeň se přidat do skupiny pro Prvákoviny na facebooku,“ připomíná závěrem Petr Křístek.

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015