Dlouhá noc krátkých textů vypukne v Opavě už podvanácté

pondělí 6. dubna 2015 20:50 Autor: Martin Kůs

Foto: Daniel Trögler

OPAVA - Již podvanácté zažije město Opava Dlouhou noc krátkých textů. Tradiční akce oddělení germanistiky Ústavu cizích jazyků Filozoficko-přírodovědecké fakulty v Opavě se odehraje ve středu 8. dubna 2015 v Klubu Art Obecního domu Opava.

Od 19. hodin je zde vítán každý, kdo mluví, studuje nebo alespoň má rád němčinu. Kdokoli z příchozích si může, ať už sólově či společeně s dalšími, zahrát divadelní etudu, číst z knihy, prezentovat svou oblíbenou lyrickou poezii či prózu, anebo si jen zazpívat. Jediným společným jmenovatelem všecho je vztah k německému jazyku, tedy německy psané texty.

Významnou novinkou dvanáctého setkání milovníků německého jazyka je již zahájená velká spolupráce mezi Mendlovým gymnáziem, zejména pak tamními učiteli němčiny Evou Czechovou a Petrem Janštou. Jejich studenti předvedou divadelní představení, představí krátký film, poezii a nebude chybět ani muzika,” říká k novince Christina Breitegger, hlavní pořadatelka letošní jarní Dlouhé noci krátkých textů. A hned dodává: Tímto krokem chceme do budoucna původně čistě univerzitní aktivitu zviditelnit a přiblížit take opavské veřejnosti, rádi bychom k německému jazyku přitáhli vice lidí nejen z akademického světa. Chceme prostřednictvím němčiny hledat cestu, jak sblížit lidi z různých míst a krajů."
 
Vedle mladých gymnazistů samozřejmě v Artu nebudou chybět ani studenti němčiny ze Slezské univerzity a jejich pedagogové. Věříme, že mezi nás přijdou i žáci, studenti a učitelé ostatních opavských škol, a take všichni milovníci němčiny. Buďte mezi nimi i vy,” vzkazuje Christina Breitegger.

VIDEO

 

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015