Finanční gramotnost středoškolských studentů prověří soutěž již po deváté

čtvrtek 23. února 2017 8:45 Autor: Martin Kůs

KARVINÁ - Už po deváté vypsala Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné (OPF) společně s partnery Českou národní bankou a statutárním městem Karviná soutěž na téma finanční gramotnosti. Letošní téma zní "Jak může stát podpořit finanční gramotnost obyvatel?" a nabízí tak studentům možnost vyjádřit svůj názor na roli státu a státních institucí. A stejně jako v minulých letech, také tentokrát je ve hře finanční prémie 15 tisíc korun. To už stojí za to zamyslet se na děním kolem sebe.

2017 02 fingramotnost 1Principem soutěže na napsání eseje na uvedené téma podle požadovaných parametrů a tu zaslat pořadatelům do 31. března 2017. Práce může mít libovolný útvar, podmínkou je odborné zaměření na dané téma a to, že autorem bude pouze jeden pisatel. Zasláním soutěžní práce autor také uděluje pořadatelům soutěže právo na zveřejnění práce nebo její části. Kompletní podmínky soutěže najdou zájemci na webové prezentaci Katedry financí a účetnictví OPF a České národní banky.

Odborná porota složená ze zástupců všech spolupořadatelů pak vybere deset nejlepších prací na základě subjektivního hodnocení odbornosti a literární úrovně soutěžních textů. Z nich následně určí tři vítězné. Slavnostní vyhlášení vítězů a předání cen se uskuteční v květnu.

Ve hře je celkem hodně. Především je to finanční prémie ve výši 15 000 korun, kterou může získat autor nejlépe hodnocené eseje, pro druhého v pořadí je připraveno 10 000 korun a pro třetího 5 000 korun.

Celostátní soutěž pro studenty středních škol s tématikou finanční gramotnosti, kterou každoročně odborně garantuje Katedra financí a účetnictví OPF, si dává za cíl nejen propagovat katedru financí a účetnictví a rozšířit povědomí o možnosti studia na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné, ale především dát středoškolákům příležitost zamyslet se nad problematikou řízení osobních financí a finanční gramotnosti a získat za své názory nadstandardní odměnu.
První dva ročníky byly pořádány ve spolupráci s Magistátem města Karviná. V roce 2011 se partnerem soutěže stala Česká národní banka a Moravskoslezský kraj. Od roku 2015 je kromě pokračující spolupráce s Českou národní bankou partnerem soutěže opět statutární město Karviná.

Malé nahlédnutí do předchozích ročníků soutěže, včetně seznamu jejích vítězů, lze nalézt opět na webovém profilu Katedry financí a účetnictví OPF.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015