Matematické soutěž Pythagoriáda opět najde zázemí na univerzitě

středa 10. května 2017 10:26 Autor: Martin Kůs

OPAVA – Jak se říká: „Sešel se rok s rokem a jsme tu zas!“ Ano, v úterý 16. a ve středu 17. května se na Slezské univerzitě v Opavě usadí matematické naděje a vzájemně se utkají v rámci okresního kola Pythagoriády, matematické soutěže žáků 5., 6., 7. a 8. ročníků základních škol a víceletých gymnázií.

„Jedná se o základní, neboli okresní kolo Pythagoriády, kam postoupili žáci z jednotlivých školních kol. Celkem by se mělo jednat o stovku matematických nadějí, které podle soutěžního klíče dosáhly ve školních kolech předepsaného počtu bodů,“ uvedl k akci za Matematický ústav v Opavě David Sloszarcyk.

Okresní kolo Pythagoriády již tradičně organizačně zaštiťuje Středisko volného času Opava a odborným garantem je právě Matematický ústav Slezské univerzity v Opavě. Nad regulerností klání budou dbát a v rolích porotců se opět objeví tým studentů matematiky vedený doc. RNDr. Janou Kopfovou, Ph.D.

Cílem soutěže je zvýšit zájem o matematiku, napomáhat vyhledávání talentovaných žáků a systematicky podporovat a rozvíjet jejich odborný růst, tvořivé a logické myšlení. Rozhodně se nejedná o jednoduché matematické záhady, žáci navíc nemohou používat tabulky či kalkulačky.
Principem soutěže je v daném časovém limitu vyřešit předepsaný počet úloh.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015