Vyhodnocení soutěže vtipné němčiny se uskuteční na univerzitní půdě

pátek 1. prosince 2017 9:19 Autor: Martin Kůs

OPAVA - Bildungs- und Sozialwerk, Vzdělávací a sociální dílo, o. p. s., a BOHEMIA Troppau, o. p. s., ve spolupráci s Ústavem cizích jazyků Slezské univerzity v Opavě připravil na 4. prosince 2017 v 10 hodin (učebna M 10 budovy Masarykova třída 37) slavnostní vyhodnocení Opavské soutěže vtipné němčiny nebo-li Troppauer Wettbewerb „Witzige Texte“.

Mottem soutěže je: Kdo porozumí žertu v cizí řeči, už se naučil hodně. Ještě více umu prokáže, kdo sám v jiné řeči napíše text, který vyvolá alespoň úsměv. Ne snad kvůli chybám, nýbrž proto, že se autorovi zdařila pointa.

Opavská soutěž vtipné němčiny je nultý ročník akce, jejíž cílem je oživení zájmu o německý jazyk. Bylo vyhlášeno několik kategorií - pro žáky základních škol téma Převyprávění kresleného vtipu a pro středoškoláky téma esej, vtip, povídka nebo báseň k jednomu z následujících nebo k libovolnému tématu - Jak bude vypadat Severní Morava/Slezsko v roce 2117?, Co mě překvapilo u osoby, mluvící jinou řečí?, Co se mi líbí (nebo nelíbí) na Opavě?

Text nesměl být dosud zveřejněn a musel obsahovat nejméně 60 slov. Hodnotila se vtipnost a originalita, nikoli jazyková správnost. Zaslané práce vyhodnotila porota pod vedením pedagogů oddělení germanistiky Slezské univerzity. V obou kategoriích bude udělena první cena, kterou bude stříbrný tolar Marie terezie, další tři nejúspěšnější soutěžící získají originální sladkosti od Sachera z Vídně.

Sdílet
TOPlist Slezská univerzita v Opavě » www.slu.cz « Copyright © 2012-2015